Close

Keto Bloemkoolsteak

bloemkool steak

Als je op zoek bent naar een verrassend en smaakvol alternatief voor traditionele steak, probeer dan eens onze bloemkoolsteak! De keto bloemkoolsteak is perfect voor iedereen die een koolhydraatarm dieet volgt of gewoon op zoek is naar nieuwe en interessante vegetarische gerechten. Het bevat weinig koolhydraten, maar zit boordevol vezels en belangrijke voedingsstoffen.

Koolhydraatarm
Keto
Vegan
Gemiddeld
Serves 2 porties (voedingswaarde per portie)
Bereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 20 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Voedingswaarde: per portie

Calorieën

649kcal

Eiwitten

17g

Vetten

57g

Waarvan verzadigd

2g

Vezels

2g

Koolhydraten

9g

Suiker

0g

Zout

0g

Ingrediënten

  • 1 bloemkool

  • 75 gr amandelen

  • 75 gr pecannoten

  • 1 tl cayennepeper

  • 2 tl paprika poeder

  • 1 tl kerriepoeder

  • 2 el arrowroot 

  • 1 tl gemalen knoflook

  • 150 gr alpro soja kwark no sugars 

  • 50 ml ongezoet amandelmelk

  • 3 tl harissa 

  • 1 el olijfolie 

  • Extra olijfolie om over de bloemkool te gieten

  • Optioneel: zure room of vegan zure room

Methode

1

Verwarm de oven voor op 220ºC en kook water in een grote soeppan (waar de bloemkool in zijn geheel in kan)

2

Voeg de bloemkool in zijn geheel toe aan het kokend water en kook voor 7 minuten.  Haal uit de pan en laat afkoelen

3

Puls de nootjes klein in de hakmolen of hak ze klein met een mes,
voeg de arrowroot en de cayenne, paprika, kerrie en knoflookpoeder toe

4

Meng de Griekse yoghurt met de amandelmelk. Zet 2 diepe borden klaar, 1 met het yoghurt mengsel de ander met het notenmengsel

5

Snijd plakken van de bloemkool en dip de plakken eerst in het yoghurt mengsel en dan in de nootjes, bedek de bloemkool goed

6

Leg de plakken op een rooster zonder bakpapier, voor het knoeien zou je eventueel een bakplaat eronder kunnen doen met een stuk bakpapier

7

Giet een klein beetje olijfolie over de bloemkool voor extra crisp, bak in de oven voor 20-25 minuten tot het goed knapperig is 

8

Maak in tussen de coating. Meng de harissa met de olijfolie en de Sweet Like Maple Syrup

9

Optioneel: De overgebleven stukjes bloemkool zijn lekker om een pureetje van de maken. Voeg hiervoor een klein scheutje zure room toe en pureer tot puree

10

Smeer als laatste de coating over de bloemkool wanneer deze klaar is. Je kunt hiervoor het beste een borsteltje gebruiken, maar uitsmeren met de bolle kant van een lepel kan eventueel ook

Eet smakelijk!

11

BBQ optie: 

Verwarm de BBQ voor op een middelhoog vuur (ongeveer 180-200 graden Celsius). Snijd de bloemkool in dikke plakken, zodat je "steaks" krijgt. Zorg ervoor dat de plakken stevig zijn, zodat ze niet uit elkaar vallen op de grill. Meng in een kom olijfolie, knoflookpoeder, paprikapoeder, zout en peper. Bestrijk de bloemkoolsteaks aan beide zijden royaal met dit oliemengsel.

12

Plaats de gemarineerde bloemkoolsteaks op de BBQ en grill ze ongeveer 5 minuten aan elke kant met het deksel van de BBQ dicht.

13

Haal de gegrilde bloemkoolsteaks van de BBQ en serveer ze warm. Garneer de steaks eventueel met wat verse kruiden, zoals peterselie of koriander, voor extra smaak en presentatie.

Geniet van je heerlijke Keto Bloemkool Steak, een smaakvolle en koolhydraatarme traktatie rechtstreeks van de BBQ!

Gerelateerde artikelen

  • Bancontact
  • MasterCard
  • Visa
  • AmericanExpress
  • IDeal
  • Instagram
  • Facebook
© 2024 Holland & Barrett N.V. BTW-nummer BE 0455.192.888, Amerikalei 164, 2000 Antwerpen.
+32 9 2822968 | klantenservice@hollandandbarrett.com