Close

Koolhydraatarme lasagne

koolhydraatarme lasagne
Traditionele lasagne is niet perse koolhydraatarm, maar wel eg lekker. Daarom hebben wij dit koolhydraatarme lasagne recept voor je klaarstaan!
Traditionele lasagne is niet perse koolhydraatarm, maar wel eg lekker. Daarom hebben wij dit koolhydraatarme lasagne recept voor je klaarstaan! Deze lasagne met een Mexicaanse twist is geheid een succes op elke eettafel en gemakkelijk vegetarisch te maken. Door de traditionele lasagne bladen te vervangen voor lower carb tortilla wraps maak je gemakkelijk een lekkere en voedzame koolhydraatarme lasagne!
Koolhydraatarm
Makkelijk
Bereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 35 minuten
Totale tijd: 55 minuten
Voedingswaarde: per portie

Calorieën

432kcal

Eiwitten

38g

Vetten

27g

Waarvan verzadigd

9g

Vezels

1g

Koolhydraten

8g

Suiker

3g

Zout

1g

Ingrediënten

  • 500 gr gehakt of vegetarisch gehakt 
  • 200 gr pulled chicken of vegetarische kipstukjes
  • 1 teentje knoflook 
  • 1 kleine ui 
  • 1/2 groene paprika 
  • 1/2 gele paprika 
  • 1/2 courgette 
  • 1 blikje tomatenpuree 
  • 1 tl xanthaangom 
  • 1 tl paprika poeder 
  • 1 tl cayenne peper 
  • 1 tl knoflook poeder 
  • 1 tl komijn poeder 
  • 2 el suikervrije teriyaki saus  
  • Zout en peper naar smaak  
  • Jalapeno pepers (potje) naar smaak
  • Geraspte kaas

Methode

1

Verwarm de oven voor op 180ºC.  

2

Snijd alle groentes klein, verwarm een goede scheut olijfolie in een grote hapjes pan. 

3

Rul het (vegetarische) gehakt mooi bruin met alle kruiden.  

4

Voeg de knoflook en ui erbij en fruit aan.  

5

Marineer intussen de pullen chicken in een grote kom met de teriyaki saus, laat rusten tot later gebruik. 

6

Voeg alle groentes toe aan de hapjes pan en gaar in ca 10 minuten, voeg dan de tomatenpuree toe en een snufje xanthaangom om het te laten indikken. 

7

Voeg de pulled chicken toe aan het mengsel en laat ca 10 minuten pruttelen. 

8

Begin met het opbouwen van de lasagne. Leg een laagje vulling in een ovenschaal. Snij de Tortillas door midden en leg de rechte kanten tegen de zijkanten van de ovenschaal. Zo creëer je mooie laagjes. Vul weer een laagje met vulling en zo herhaal je dit. Je eindigt met vulling, deze top je af met plakjes jalapeno’s en de geraspte kaas.

9

Bak in de voorverwarmde oven voor ca 15 minuutjes tot de kaas goed gesmolten is.  

Gerelateerde artikelen

  • Bancontact
  • MasterCard
  • Visa
  • AmericanExpress
  • IDeal
  • Instagram
  • Facebook
© 2024 Holland & Barrett N.V. BTW-nummer BE 0455.192.888, Amerikalei 164, 2000 Antwerpen.
+32 9 2822968 | klantenservice@hollandandbarrett.com