Close

Darmen & Spijsvertering

Je darmen en spijsvertering ondersteunen?

Darmen & Spijsvertering

Wist je dat ons spijsverteringsstelsel, van mond tot anus, ongeveer 9 meter lang is? Dit zorgt ervoor dat er voldoende tijd en oppervlakte is voor de vertering en opname van voedingsstoffen. De meeste voedingsstoffen worden opgenomen in onze dunne darm, die door z’n plooien en uitsteeksels een oppervlakte heeft van de grootte van een tennisbaan. 

Die opvallende cijfers tonen aan wat voor belangrijke functie het spijsverteringsstelsel in ons lichaam vervult, want een goede opname van voedingsstoffen is essentieel voor je gezondheid. Het is dus belangrijk om goed voor je darmen en je spijsvertering te zorgen. Op deze pagina vind je alles om je darmen en spijsvertering in topconditie te houden.

Psylliumvezels

 

Gember

 

Aloe Vera

 

Pepermunt

 

Onze producten met vriendelijke darmbacteriën

Er wordt steeds meer onderzoek gedaan naar het belang van de bacteriën in onze darmen, ook wel het microbioom genoemd. De balans van die bacteriën lijkt een grote invloed te hebben op onze gezondheid. Sommige producten bevatten probiotica, zogenaamde ‘vriendelijke’ darmbacteriën die de darmen levend bereiken. Denk dan aan probioticasupplementen, maar ook aan bijvoorbeeld zuurkool, kombucha en waterkefir. Deze voedingsmiddelen en dranken worden geproduceerd door fermentatieprocessen, waarbij bacteriën groeien. 

Voedselintoleranties kunnen een flinke invloed hebben op je spijsvertering. Heb je regelmatig last van buikpijn, jeuk, een opgeblazen gevoel, vlekjes op de huid, een loopneus of misselijkheid? Misschien heb je dan wel een voedselintolerantie. Hieronder lees je ons advies over intoleranties. 

Lactose-intolerantie

 

Histamine-intolerantie

 

Glutenintolerantie

 

Fructose-malabsorptie

 

Heb jij soms last van deze symptomen?

Problemen met de spijsvertering uiten zich vaak in typische symptomen zoals winderigheid, constipatie of een opgeblazen gevoel. Heb je hier weleens last van? Op onderstaande pagina’s lees je hoe dat kan komen en wat je ertegen kunt doen. 

Opgeblazen gevoel

 

Obstipatie

 

Winderigheid

 

Wat zegt je stoelgang

Benieuwd hoe het met jouw darmgezondheid is gesteld?

Stoelgangwijzer

Boek een gratis online consult

In een videogesprek van 15 minuten geven onze coaches je persoonlijk advies.

Boek consult

Vitaliteitsconsult

Op basis van een lichaamsmeting in onze Studio krijg je advies op maat.

Meer info en boeken