Close
havermout met notenboter

Havermout met zelfgemaakte notenboter

06 Oct 2022 • 2 minuten

Zin een voedzaam en ook lekker ontbijtje? Havermout is niet alleen rijk aan vezels en mineralen, maar is ook nog eens een bron van vitamine B en E. Door een zelfgemaakte notenboter aan jouw havermout toe te voegen, krijg je nog eens extra nutriënten binnen. Bovendien smaakt havermout met zelfgemaakte notenboter lekker smeuïg. Ideaal om jouw dag mee te beginnen! 

Vegan
Vegetarisch
Makkelijk
Serves 1
Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 5 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Voedingswaarde: per portie

Calorieën

309kcal

Eiwitten

17g

Vetten

11g

Waarvan verzadigd

2g

Vezels

11g

Koolhydraten

31g

Suiker

3g

Zout

0g

Ingrediënten

  • 100 gram cashewnoten

  • 100 gram hazelnoten

  • Snufje zout en kaneel

  • 250 ml (plantaardige) melk

  • 40 gram havermout

  • Optioneel: toppings naar keuze

Methode

1

Begin met het maken van de notenboter. Doe hiervoor de cashew- en hazelnoten in een hakmolen.

2

Mix de noten op de hoogste stand voor ongeveer 5-10 minuten. Het mixen kan even duren, maar na een tijdje ontstaat er een gladde pasta. Blijf je de pasta te dik vinden? Dan kan je een scheutje vloeibare kokosolie toevoegen.

3

Voeg naar smaak een snufje zout en kaneel toe aan de notenpasta.

4

Verwarm ondertussen de havermout met de (plantaardige) melk.

5

Verdeel de havermout over een kommetje en voeg een lepel notenpasta toe.

6

Werk af met je favoriete topping.

Bestel de ingrediënten

  • Bancontact
  • MasterCard
  • Visa
  • AmericanExpress
  • IDeal
  • Instagram
  • Facebook
© 2024 Holland & Barrett N.V. BTW-nummer BE 0455.192.888, Amerikalei 164, 2000 Antwerpen.
+32 9 2822968 | klantenservice@hollandandbarrett.com