Close
Havermoutcake

Havermoutcake met appel

22 Jul 2022 • 3 minuten

Hou je van havermout en wil je het eens op een andere, creatieve manier in een recept gebruiken? Dit recept voor havermout appelcake is precies wat je nodig hebt. Met dit makkelijke recept voor een gezonde appelcake met havermout geniet je op een verantwoorde manier van een heerlijke cake. 

Met een havermoutcake profiteer je optimaal van de gezondheidsvoordelen van havermout. En dat alles op een lekkere, verrassende manier.  Want deze havermout appelcake met verse appeltjes is ideaal voor wie van zoet houdt, maar wel op een verantwoorde manier wil genieten.

Via havermoutcake krijg je een flinke portie vezels en onverzadigde vetzuren binnen. Havermout bevat ook veel B-vitaminen en antioxidanten. Nutriënten die perfect binnen een gevarieerd en evenwicht voedingspatroon horen. Bovendien is zuivere haver van nature glutenvrij, waardoor het ook binnen een glutenvrij dieet past.  

Lactosevrij
Vegan
Makkelijk
Serves 10 plakjes
Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Voedingswaarde: per portie

Calorieën

152kcal

Eiwitten

3g

Vetten

5g

Waarvan verzadigd

1g

Vezels

3g

Koolhydraten

23g

Suiker

12g

Zout

0g

Ingrediënten

  • kokosolie om het cakeblik in te vetten

  • 50 gram rozijnen, 15 minuten geweekt in warm water

  • 50 gram ongebrande walnoten, fijn gehakt

  • 1 appel, in kleine stukjes

  • 2 theelepel kaneel

  • 1 eetlepel gebroken lijnzaad

  • 4 rijpe bananen (ze moeten echt goed rijp zijn)

  • 4 pitloze dadels

  • 120 gram havermout

  • theelepel wijnsteen bakpoeder

  • een mespuntje biologische vanillepoeder

Methode

1

Week de rozijnen in warm water.

2

Meng 1 eetlepel gebroken lijnzaad met 3 eetlepels water in een glas.

3

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een cakeblik in met kokosolie.

4

Snijd de appel in kleine stukjes en hak de walnoten fijn.

5

Meng de geweekte rozijnen met de stukjes appels in een schaal en strooi er kaneel over. Schep de fijngehakte walnoten erbij. Meng alles goed door elkaar.

6

Doe de bananen, de dadels en de havermout in een keukenmachine en laat draaien totdat het een egale massa is. Je kunt dit ook met een staafmixer doen. Doe daarna het lijnzaad mengsel, bakpoeder en vanillepoeder erbij. Meng dit goed door met een spatel.

7

Meng het appelmengsel door het havermout beslag.

8

Schep het beslag in een cakeblik. Nu kan de cake de oven in voor 30 minuten

9

Laat de havermout cake afkoelen en snijd daarna in plakken.

Shop de producten

  • Bancontact
  • MasterCard
  • Visa
  • AmericanExpress
  • IDeal
  • Instagram
  • Facebook
© 2024 Holland & Barrett N.V. BTW-nummer BE 0455.192.888, Amerikalei 164, 2000 Antwerpen.
+32 9 2822968 | klantenservice@hollandandbarrett.com