Close

Hot Cross Buns

hot cross buns
Deze traditionele traktatie, met warme specerijen en sappige rozijnen, is een onmisbaar onderdeel van de Paasviering. Traditioneel worden Hot Cross Buns gegeten op Goede Vrijdag Of je nu een ervaren bakker bent of gewoon zin hebt om iets nieuws te proberen, dit recept zal je stap voor stap begeleiden om perfecte Hot Cross Buns te maken die je huis vullen met de heerlijke geur van Pasen.
Deze traditionele traktatie, doordrenkt met warme specerijen en sappige rozijnen, is een onmisbaar onderdeel van de paasviering. Traditioneel worden Hot Cross Buns gegeten op Goede Vrijdag, maar natuurlijk zijn ze ook heerlijk voor bij de paasbrunch. Of je nu een ervaren bakker bent of gewoon zin hebt om iets nieuws te proberen, dit recept zal je stap voor stap begeleiden om perfecte Hot Cross Buns te maken die je huis vullen met de heerlijke geur van Pasen.
Glutenvrij
Makkelijk
Bereidingstijd: 1 uur 50 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Totale tijd: 2 uur 30 minuten
Voedingswaarde: per portie

Calorieën

386kcal

Eiwitten

6g

Vetten

19g

Waarvan verzadigd

11g

Vezels

1g

Koolhydraten

48g

Suiker

35g

Zout

1g

Ingrediënten

Methode

1

Verwarm de plantaardige melk in een pannetje tot lauwwarm. 

2

Weeg de kokosbloesemsuiker alvast af. Meng in een grote kom 2 tl van de kokosbloesemsuiker met de gist en voeg vervolgens de lauwwarme melk toe. Roer goed en laat het mengsel 10 minuten staan tot het begint te schuimen. 

3

Voeg nu 620 g glutenvrije bakmix, de resterende kokosbloesemsuiker, rozijnen, kaneel, sinaasappelrasp, geklutst ei, gesmolten boter en een snuf zout toe aan de kom. Kneed met schone handen tot een plakkerig deeg. Zodra het deeg een mooi geheel is, kun je het overhevelen op een schone plank of keukenblad. Gebruik wat extra universele bakmix om de plank mee te bestuiven, zodat het deeg niet blijft plakken. Kneed het deeg gedurende tien minuten. Je kunt het deeg ook 10 minuten in een keukenmixer met deeghaak doen, met een beetje extra bakmix. 

4

Vet een grote kom in met olijfolie en plaats het deeg hierin. Dek af met een vochtige theedoek en laat het deeg minimaal 1 uur rijzen op een warme, tochtvrije plek. 

5

Na het rijzen, duw je je vuist in het deeg om wat lucht eruit te laten. Kneed het deeg nog een kleine minuut en verdeel het in 8 tot 10 gelijke stukken. Rol elk stuk op tot een bolletje. 

6

Leg de bolletjes deeg in een grote, met bakpapier beklede bakvorm of ovenschaal. Dek af met plasticfolie en laat nog 30 minuten rijzen. 

7

Verwarm de oven voor op 180ºC.

8

Meng 80 g bakmix met 100 ml water tot een papje. Doe dit in een spuitzakje en maak kruisjes op de bovenkant van de bolletjes deeg. Tip: als je geen spuitzak hebt, kun je ook een klein plastic zakje gebruiken en daar een puntje af knippen. 

9

Bak de buns in 35-45 minuten goudbruin.

10

Meng de abrikozenjam met een scheutje water en bestrijk de bovenkant van de buns voor een glanzend glazuur. Geniet van je heerlijke glutenvrije hot cross buns!

Gerelateerde artikelen

  • Bancontact
  • MasterCard
  • Visa
  • AmericanExpress
  • IDeal
  • Instagram
  • Facebook
© 2024 Holland & Barrett N.V. BTW-nummer BE 0455.192.888, Amerikalei 164, 2000 Antwerpen.
+32 9 2822968 | klantenservice@hollandandbarrett.com