Close

Vlechtbroodjes

vlechtbroodjes
Vlechtbroodjes zijn ideaal voor bij de brunch en ook nog eens gemakkelijk te maken! Ook zijn deze vlechtbroodjes gemakkelijk glutenvrij te maken door het tarwemeel te vervangen door extra speltmeel.
Vlechtbroodjes zijn ideaal voor bij de brunch en ook nog eens leuk om zelf te maken! Ook zijn deze vlechtbroodjes gemakkelijk glutenvrij te maken door het tarwemeel te vervangen door extra speltmeel. Besmeer de vlechtbroodjes met jam of een lekkere pasta. Wil je deze heerlijk broodjes gaan maken? Houd dan wel rekening met de extra tijd (zo'n 90 minuten) die nodig is om het deeg te laten rijzen. 
Glutenvrij
Makkelijk
Bereidingstijd: 40 minuten
Kooktijd: 10 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Voedingswaarde: per portie

Calorieën

368kcal

Eiwitten

9g

Vetten

13g

Waarvan verzadigd

5g

Vezels

5g

Koolhydraten

52g

Suiker

7g

Ingrediënten

Methode

1

Verwarm de amandelmelk tot lauwwarm. Rooster 2 el anijszaad op laag vuur in een droge pan en maal kort met de vijzel, of hak met een mes. Meng de overige anijszaad met maanzaad en lijnzaad en bewaar tot stap 8.  

2

Roer de gist met een scheutje amandelmelk tot een glad papje. 

3

Voeg de verschillende meelsoorten, lauwwarme amandelmelk, gistmengsel, zout, boter en 40 gram van de honing toe.  

4

Kneed het deeg met de machine of met de hand eerst langzaam tot een samenhangend geheel. Kneed daarna 6 minuten goed door op hogere snelheid. Het deeg is klaar als het elastisch aanvoelt, maar niet te droog is. Voeg eventueel een paar druppels amandelmelk of water toe.   

5

Maak 8 gelijke gladde bolletjes van het deeg. Leg de bollen in een licht geoliede (oven)schaal en dek af met een vochtige doek. Laat 45 minuten rijzen.  

6

Rol elke bol uit tot een zo glad mogelijk worstje van 25-30 cm.  

7

Maak een open lus van het deeg met gelijke stroken aan de uiteinden. Wikkel eerst 1 streng naar binnen en rond de lus. Herhaal dit met het andere deel van het deeg. Werk vlot en zorg dat de uiteinden aan de onderkant van het vlechtbroodje uitkomen. Leg de vlechtbroodjes op een met bakpapier beklede ovenplaat en laat afgedekt met een vochtige doek nog 45 minuten narijzen.  

8

Verwarm de oven op 240 graden (onderwarmte). Besmeer met het losgeklopt ei of een scheutje amandelmelk en bestrooi met de gemengde zaadjes.  

9

Bak 8-10 minuten in de voorverwarmde oven.  

10

Maak in de tussentijd zelf amandelspijs van het amandelmeel en de overgebleven honing, door het met de vingers tot een deegje te kneden. Maak er 8 bolletjes van, die je vervolgens wat plat duwt tot een rondje.   

11

Laat de versgebakken vlechtbroodjes afkoelen. Haal een rond plukje deeg in het midden uit ieder broodje (gebruik een mesje of stekertje), maar laat de bodem heel. Vul het holletje met een plakje amandelspijs en een flinke klodder abrikozenjam.  

Gerelateerde artikelen

  • Bancontact
  • MasterCard
  • Visa
  • AmericanExpress
  • IDeal
  • Instagram
  • Facebook
© 2024 Holland & Barrett N.V. BTW-nummer BE 0455.192.888, Amerikalei 164, 2000 Antwerpen.
+32 9 2822968 | klantenservice@hollandandbarrett.com