Close

Bibimbap

Bibimbap
Bibimbap is een kleurrijk Koreaans gerecht met veel verschillende elementen, smaken en texturen. Elk onderdeel wordt apart bereid en daarna samengebracht op het bord. Het kost even wat tijd, maar dat wordt dubbel en dwars beloond met deze heerlijke, supergezonde, kleurrijke maaltijd
Bibimbap is een kleurrijk Koreaans gerecht. Het is een gerecht met veel verschillende elementen, smaken en texturen. Elk onderdeel wordt apart bereid en daarna samengebracht op het bord. Het kost even wat tijd, maar dat wordt dubbel en dwars beloond met deze heerlijke, supergezonde, kleurrijke maaltijd! Bibimbap bevat allerlei verschillende groentes, zoals taugé en spinazie. Zo krijg je een scala aan vitamines binnen! Dit bibimbap recept is vegetarisch en je haalt je eiwitten voornamelijk uit tofu en ei. 
Vegetarisch
Makkelijk
Bereidingstijd: 45 minuten
Voedingswaarde: per portie

Calorieën

561kcal

Eiwitten

33g

Vetten

31g

Waarvan verzadigd

5g

Vezels

17g

Koolhydraten

30g

Suiker

19g

Zout

2g

Ingrediënten

  • 270 g Slim Rijst Bio (of 135 gram Slim rijst gemengd met 60 gram gekookte basmatirijst, of enkel 130 gram basmatirijst)
  • 150 g oesterzwammen
  • 100 g taugé
  • 250 g tofu
  • 2-3 eieren
  • 1 komkommer
  • 1 winterpeen of 2-3 bospenen
  • 200 g spinazie
  • Snuf paprikapoeder
  • Snuf korianderpoeder
  • 1 el crispy chili olie
  • 1 limoen
  • 1 ½ tl gemberpasta (of geraspte gember)
  • 1 ½ tl knoflookpasta (of geperste knoflook)
  • ½ tl chilivlokken
  • 2 el sesamzaad
  • Marinade:
  • 3 el rijstazijn
  • 2 el Coco aminos (of sojasaus)
  • 1 el honing
  • 1-4 tl gochujang
  • 2 tl sesamolie
  • 2 tl knoflookpasta (of geperste knoflook)
  • 2 tl gemberpasta (of geraspte gember)

Methode

1

Tofu: Laat de tofu goed uitlekken. Leg hem tussen een schone theedoek, zet er iets zwaars op en laat dit 10-15 minuten staan. Meng alle ingrediënten voor de marinade tot een gladde saus. De gochujang is best pittig, dus gebruik eerst 1 of 2 theelepels, proef, en voeg naar smaak evt. nog meer toe. Houd 2 el marinade apart voor de oesterzwammen. Snijd de tofu in 3 stukken en snijd dit weer in dunne plakken. Meng voorzichtig door de marinade. Bak de tofu 15 minuten in de airfryer op 180ºC (of 20 minuten in de oven op 220ºC) tot het mooi goudbruin en knapperig is gebakken.

2

Oesterzwammen: Scheur de oesterzwammen in dikke repen. Meng met een scheut sesamolie (of olijfolie), snuf paprikapoeder, snuf korianderpoeder, 2 el marinade en een snuf zout. Bak (zodra de tofu klaar is) 10 minuten in de airfryer op 180ºC (of 15-20 minuten in de oven op 200ºC) tot ze goudbruin en een beetje knapperig zijn gebakken.

3

Rijst: Gebruik je (deels) gewone rijst? Bereid dit dan alvast volgens de instructies op de verpakking. Gebruik je enkel Slim Rijst? Laat deze uitlekken en verwarm de Slim Rijst vlak voor het serveren in een koekenpan met een scheutje olie. 

4

Crispy chili komkommer: Sla met een deegroller (of glazen fles) hard op de komkommer tot ‘ie een beetje plat is (pas op, spettergevaar!). Snijd de komkommer daarna in plakken van 1 cm. Je krijgt een mix van grotere en kleinere stukjes. Meng in een kom met een snuf zout en laat dit 10 minuten staan. Giet het vocht dan uit de kom en meng de komkommer met de crispy chili olie en een scheut limoensap. 

5

Wortels: Snijd de wortels in hele dunne reepjes (julienne). Meng met 1½ tl gemberpasta, ½ tl knoflookpasta, ½ tl chilivlokken, een scheut limoensap en een snuf zout.

6

Spinazie & taugé: Verhit een scheut olie in een wok of grote koekenpan. Bak 1 grote tl knoflookpasta kort aan en voeg dan de spinazie en taugé toe. Bak kort op middelhoog tot hoog vuur. Breng op smaak met een snuf zout.

7

Ei: Bak vlak voor het serveren een spiegeleitje in een beetje olie.

8

Serveren: Verdeel de rijst over het midden van 2 of 3 diepe borden. Schep de overige elementen daar omheen: de tofu, oesterzwammen, komkommer, wortels en spinazie. Leg het eitje erbovenop en besprenkel met wat sesamzaadjes. Eet smakelijk

Gerelateerde artikelen

  • Bancontact
  • MasterCard
  • Visa
  • AmericanExpress
  • IDeal
  • Instagram
  • Facebook
© 2024 Holland & Barrett N.V. BTW-nummer BE 0455.192.888, Amerikalei 164, 2000 Antwerpen.
+32 9 2822968 | klantenservice@hollandandbarrett.com