Close

Glutenvrije pizza

glutenvrije pizza
Deze smakelijke en voedzame glutenvrije pizza is perfect voor iedereen die glutenvrij eet of op zoek is naar een gezonder alternatief voor traditionele pizza.

Deze smakelijke en voedzame glutenvrije pizza is perfect voor iedereen die glutenvrij eet of op zoek is naar een gezonder alternatief voor traditionele pizza. Met kikkererwetenmeel als basis krijgt de korst een heerlijke smaak en textuur. Beleg hem met je favoriete groenten en kruiden en genieten maar!

Vegan
Glutenvrij
Lactosevrij
Makkelijk
Serves 2 porties (voedingswaarde per portie)
Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Voedingswaarde: per portie

Calorieën

668kcal

Eiwitten

26g

Vetten

29g

Waarvan verzadigd

5g

Vezels

18g

Koolhydraten

65g

Suiker

21g

Ingrediënten

  • 240 ml heet water

  • 1 tl bakpoeder

  • 1 el oregano of andere Italiaanse kruiden

  • 2 el olijfolie

  • snuf zout

  • 150 g tomatensaus 

  • 5 kleine trotstomaatjes

  • 2 el (vegan) pesto

  • Optioneel: verse basilicum

  • Optioneel: (vegan) kaas geraspt 

Methode

1

Verwarm de oven voor op 200 graden onder- en bovenwarmte of 180 graden hetelucht

2

Bekleed de bakplaat met bakpapier of vet een ronde bakvorm of pan in met wat olijfolie

3

Roer het kikkererwtenmeel, samen met het bakpoeder, de oregano, het zout, de olijfolie en het hete water door elkaar

4

Verdeel het dikke beslag over de bakplaat in een ronde vorm of doe het in een ronde vorm

5

Bak de pizzabodem in zo'n 15 minuten goudbruin en haal uit de oven

6

Beleg de pizza met de tomatensaus, plakjes tomaat, pesto en wat geraspte kaas en bak de pizza nog zo'n 10 minuten in de oven 

7

Verdeel er wat verse basilicum overheen én eetsmakelijk!

Shop de ingrediënten!

Gerelateerde artikelen

  • Bancontact
  • MasterCard
  • Visa
  • AmericanExpress
  • IDeal
  • Instagram
  • Facebook
© 2024 Holland & Barrett N.V. BTW-nummer BE 0455.192.888, Amerikalei 164, 2000 Antwerpen.
+32 9 2822968 | klantenservice@hollandandbarrett.com