Close

Bloemkool pizza

bloemkoolpizza
Trek in pizza en ben je op zoek naar een gezondere, glutenvrije variant? Probeer dan ons bloemkool pizza recept!
Trek in pizza en ben je op zoek naar een gezondere, glutenvrije variant? Probeer dan ons bloemkool pizza recept! Met ons bloemkool pizza recept wordt pizza ineens gezond. Door bloemkool te gebruiken als bodem, krijg je met deze pizza voldoende groente binnen. Wil je variëren? Gebruik dan het pizzabodem recept als basis en beleg jouw bloemkool pizza met je favoriete ingrediënten! 
Glutenvrij
Makkelijk
Bereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 25 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Voedingswaarde: per portie

Calorieën

747kcal

Eiwitten

43g

Vetten

43g

Waarvan verzadigd

22g

Vezels

12g

Koolhydraten

40g

Suiker

13g

Zout

2g

Ingrediënten

  • Voor de bloemkoolbodem
  • 400 g bloemkoolroosjes 
  • snufje zout
  • 1 ei 
  • 50 g geraspte kaas 
  • 2 tl Italiaanse kruiden of rozemarijn 
  • 30 g maismeel
  • Voor de topping:  
  • Tomaatjes naar smaak
  • Mozzarella naar smaak
  • Optioneel: pompoenpitjes en verse basilicum

Methode

1

Doe de bloemkoolroosjes in een keukenmachine en maal fijn, totdat je een fijne structuur krijgt. Geen keukenmachine? Gebruik dan een rasp. 

2

Kook de bloemkoolrijst zo'n 5 minuten in een pannetje met water. Laat de bloemkool goed uitlekken in een zeef totdat het is afgekoeld.  

3

Doe de bloemkool in een schone theedoek en knijp/druk het vocht eruit. (Pas op dit kan warm zijn!) Zorg ervoor dat er geen vocht meer uitkomt. Anders krijg je een slappe bodem en dat wil je niet! Verwarm nu de oven voor op 175 graden. 

4

Meng in een kom, het ei met de bloemkool, geraspte kaas, Italiaanse kruiden of de rozemarijn, een flinke snuf peper en zout en het maismeel. Kneed de ingrediënten door elkaar tot een soepele deegbal. Is het deeg te droog? Voeg iets meer vocht toe. Is het deeg te nat? Voeg iets meer maismeel toe.  

5

Bekleed een bakplaat met bakpapier duw de bol deeg uit tot een bloemkoolpizza. Tip: maak de pizza niet te dik. Een dunne pizza zorgt voor een knapperige bodem. Bak de pizza in zo'n 15 minuten goudbruin.  

6

Keer de pizzabodem om en beleg de bodem met de tomaat basilicumspread, mozzarella en tomaatjes. Bak de pizza nog zo'n 10 a 15 minuten in de oven. Let op de baktijd kan per oven verschillen. Kijk goed naar de randjes of deze mooi bruin kleuren. Snijd eventueel de pizza in tweeën zodat het midden ook lekker krokant kan worden.  

7

Garneer je pizza met de pompoenpitjes en verse basilicum. emkemkool

Gerelateerde artikelen

  • Bancontact
  • MasterCard
  • Visa
  • AmericanExpress
  • IDeal
  • Instagram
  • Facebook
© 2024 Holland & Barrett N.V. BTW-nummer BE 0455.192.888, Amerikalei 164, 2000 Antwerpen.
+32 9 2822968 | klantenservice@hollandandbarrett.com