Geen brownies meer in het keto dieet? Echt wel! Met ons recept zet je in een handomdraai overheerlijke keto brownies op tafel. Perfect als dessert of als traktatie. Deze koolhydraatarme brownies zijn gemaakt met amandelmeel, Greensweet poedersuiker vervanger en Balance pure chocolade.
Calories
172kcalProtein
4gTotal fat
16gSaturates
6gFibre
1gCarbs
1gSugar
1g200 gram Monchou (op kamertemperatuur)
75 gram roomboter
3 eieren
100 gram Balance pure chocola
80 gram amandelmeel extra fijn
1 theelepel Wijnsteenbakpoeder
50 gram suikervrije choco chips of een suikervrije chocoladereep in stukjes, zoals de suikervrije reep van Nomosu
40 gram hazelnoten
40 gram pecannoten
30 gram volle kwark
1
Verwarm de oven voor op 180ºC en smelt de roomboter in een pannetje of de magnetron
2
Gebruik een handmixer en mix de monchou met de roomboter, eieren, kwark en poedersuiker tot luchtig beslag
3
Smelt vervolgens de chocolade au-bain-marie en voeg dit samen met het amandelmeel en bakpoeder toe aan het beslag. Mix tot het beslag lijkt op chocolademousse
4
Hak de nootjes grof en spatel deze samen met de choco chips of stukjes chocolade door de mousse
5
Verdeel in een bakvorm van 20 x 20 cm (ingevet of met bakpapier bedekt) en strooi eventueel nog wat nootjes bovenop
6
Bak de brownie voor 25-35 minuten in een voorverwarmde oven. Het is gaar als een satéprikker er schoon uit kan komen.
7
Laat volledig afkoelen en eet smakelijk!
Ilona heeft een passie voor koken en bakken. Begin 2020 stapte zij over naar een keto leefstijl, wat de nodige uitdagingen in de keuken met zich meebracht, want alles wat ze graag at zat vol koolhydraten.
Dit motiveerde haar om lekkere recepten te gaan ontwikkelen die passen binnen de keto leefstijl. Geen suiker, wel zoet!
Nu is ze expert op het gebied van keto receptontwikkeling en heeft ze haar eigen website vol met haar eigen heerlijke keto recepten!