Close
vezelrijke keto taco's

Vezelrijke keto taco's

23 Feb 2023 • 2 minuten

Wil je letten op je vezelinname en ook lekker eten? Dat kan! Probeer eens onze vezelrijke taco's met 13 gram vezels per portie. De taco's zijn gemaakt met onze WeCare Lower carb tortilla wraps, die bevatten van zichzelf al ruim 10 gram vezels per wrap!

Daarnaast is dit recept ook nog eens koolhydraatarm, perfect voor in een koolhydraatarm of keto dieet. 

Koolhydraatarm
Keto
Gemiddeld
Serves 4 taco's
Bereidingstijd: 25 minuten
Kooktijd: 10 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Voedingswaarde: per portie

Calorieën

480kcal

Eiwitten

33g

Vetten

32g

Waarvan verzadigd

6g

Vezels

13g

Koolhydraten

8g

Suiker

2g

Zout

1g

Ingrediënten

  • 300 gram gehakt of vegetarisch gehakt (let op het aantal koolhydraten in het vegetarisch gehakt als je een koolhydraatarm dieet volgt)

  • 4 eetlepels creme fraiche

  • 80 gram gerapte kaas

  • Olijfolie of andere plantaardige olie om de wraps mee in te vetten + 1 eetlepel olijfolie voor het (plantaardig) gehakt

  • 2 theelepels tacokruiden of een mengsel van komijn, koriander en paprikapoeder

  • 1 krop ijsbergsla

  • Voor de tomatensalsa:

    • 400 gram tomaten
    • Sap van een halve limoen
    • Koriander of peterselie naar smaak
    • Optioneel: knoflook en ui naar smaak
  • Voor de guacamole:

    • 1 rijpe avocado
    • 1/2 rode ui
    • Sap van een halve limoen
    • Zout en peper naar smaak

Methode

1

Verwarm de oven voor op 190 ℃.

2

Voeg de kruiden toe aan het gehakt, giet een eetlepel olijfolie erover en meng door elkaar

3

Rul het gehakt bruin in een koekenpan zonder olie

4

Bestrijk de wraps met een beetje olijfolie en steek ze vervolgens door de spijlen van een ovenrek zodat ze in een taco vorm naar beneden hangen. Bak de taco-wraps voor 7 - 10 minuten totdat ze knapperig zijn. Let hierbij extra goed op om er zeker van te zijn dat ze niet te bruin worden!

5

Maak intussen de quacamole door de avocado te prakken en de mengen met gesnipperde rode ui, chilivlokken, peper en zout

6

Maak daarna de tomatensalsa door de tomaten in kleine blokjes te snijden en te mengen met de limoensap, verse kruiden en optioneel knoflook en ui. Snijd daarna de ijsbergsla in reepjes

7

Als alles klaar is vul je de tacoschelpen eerst met een laagje gehakt. Vervolgens beleg je de taco met een beetje sla, 1 eetlepel guacamole, 1 eetlepel tomatensalsa en1 eetlepel crème fraiche. Top af met geraspte kaas.

Eet smakelijk!

ilona-gundlach

Ilona Gundlach

Auteur

Keto receptontwikkelaar

Ilona heeft een passie voor koken en bakken. Begin 2020 stapte zij over naar een keto leefstijl, wat de nodige uitdagingen in de keuken met zich meebracht, want alles wat ze graag at zat vol koolhydraten.
Dit motiveerde haar om lekkere recepten te gaan ontwikkelen die passen binnen de keto leefstijl. Geen suiker, wel zoet!

Nu is ze expert op het gebied van keto receptontwikkeling en heeft ze haar eigen website vol met haar eigen heerlijke keto recepten!

  • Bancontact
  • MasterCard
  • Visa
  • AmericanExpress
  • IDeal
  • Instagram
  • Facebook
© 2023 Holland & Barrett N.V. BTW-nummer BE 0455.192.888, Amerikalei 164, 2000 Antwerpen.
+32 9 2822968 | klantenservice@hollandandbarrett.com