Close
Vegan Paella

Vegan Paella

17 May 2022 • 2 minuten

Hét eenpansgerecht uit Valencia, maar dan met een plantaardige twist!

Glutenvrij
Vegetarisch
Vegan
Lactosevrij
Makkelijk
Serves 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Voedingswaarde: per portie

Calorieën

416kcal

Eiwitten

12g

Vetten

8g

Waarvan verzadigd

1g

Vezels

8g

Koolhydraten

71g

Suiker

8g

Zout

2g

Ingrediënten

  • 1 ui, fijngesneden

  • 2 teentjes knoflook

  • 1 rode paprika, in reepjes

  • 300 gram gemengde champignons, gehalveerd

  • 1 el tijm

  • 300 g paellarijst (risottorijst kan ook)

  • 1 el paprika

  • 1 liter groentebouillon 

  • 100 gram erwten

  • 3 grote tomaten, grof gesneden

  • Een handvol peterselie, fijngehakt

  • Optionele topping: edelgistvlokken

Methode

1

Verhit 1 eetlepel olie in een grote lage pan en bak de ui en knoflook in 5 à 6 minuten gaar. Voeg de peper, 250 gram van de champignons en de tijm toe. Roer goed door en laat dit nog 1-2 minuten doorbakken. Voeg vervolgens de paellarijst en de paprika toe en meng dit goed met de rest.

2

Verhoog de temperatuur en voeg de groentebouillon toe met een beetje zout en peper. Breng het geheel voor ongeveer 10 à 12 minuten aan de kook, of kook de rijst tot deze net gaar is en de bouillon bijna is geabsorbeerd. Voeg de erwten en tomaten toe en kook deze nog zo’n 5 minuten mee.

3

Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de resterende champignons met een beetje zout en peper goudbruin. Wanneer de paella klaar is bedek je deze met de gouden champignons en de peterselie. Serveren maar!

  • Bancontact
  • MasterCard
  • Visa
  • AmericanExpress
  • IDeal
  • Instagram
  • Facebook
© 2023 Holland & Barrett N.V. BTW-nummer BE 0455.192.888, Amerikalei 164, 2000 Antwerpen.
+32 9 2822968 | klantenservice@hollandandbarrett.com