Close

Abrikozenjam

abrikozenjam

Abrikozen zijn een perfecte keuze voor jam vanwege hun sappige textuur en natuurlijke zoetheid. Voor deze abrikozenjam gebruiken we gedroogde abrikozen, zodat je het hele jaar door kan genieten van deze jam!

Of je de jam nu wilt smeren op vers gebakken brood, gebruiken als vulling voor taarten of gewoon een lepel ervan wilt smikkelen, het zal zeker een onmisbare toevoeging worden aan je voorraadkast. 

Glutenvrij
Lactosevrij
Vegan
Makkelijk
Serves 10 porties (voedingswaarde per portie
Bereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 10 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Voedingswaarde: per portie

Calorieën

83kcal

Eiwitten

1g

Vetten

0g

Waarvan verzadigd

0g

Vezels

4g

Koolhydraten

18g

Suiker

16g

Ingrediënten

Methode

1

Breng het water aan de kook in een steelpannetje en voeg de verse en gedroogde abrikozen toe

2

Rasp de sinaasappel en voeg ook de rasp toe samen met het sap

3

Kook de ingrediënten zo'n 10 a 15 minuten op laag vuur

4

Pureer de abrikozen tot een mooie jam. Voeg een lepel arrowroot toe en roer alles goed door elkaar

5

Laat de jam nog heel even koken op laag vuur en zet het vuur vervolgens uit wanneer de jam stevig genoeg is. Merk je dat de jam vrij dun blijft? Voeg dan iets meer arrowroot toe. Is de jam te dik? Voeg dan iets meer water toe

6

Proef even of de jam zoet genoeg is en voeg zo nodig wat agavesiroop toe. Doe de jam in een schone weckpot en bewaar deze in de koelkast.

Bewaartip! De jam blijft 3 weken goed in de koelkast

Shop de ingrediënten!

Gerelateerde artikelen

  • Bancontact
  • MasterCard
  • Visa
  • AmericanExpress
  • IDeal
  • Instagram
  • Facebook
© 2024 Holland & Barrett N.V. BTW-nummer BE 0455.192.888, Amerikalei 164, 2000 Antwerpen.
+32 9 2822968 | klantenservice@hollandandbarrett.com