Close
Purasana

Superfood lijst: de 7 beste superfoods van Purasana

15 Apr 2022 • 2 minuten

Van biologische plantenpoeders tot gedroogde blauwe bessen: Purasana heeft een uitgebreid assortiment aan groene en voedzame superfoods en heeft daarmee voor ieder wat wils! De superfoods van Purasana passen perfect bij een gezonde en bewuste levensstijl. Benieuwd welke superfoods er zijn en wat ze voor jou kunnen betekenen? Hieronder delen we een superfood lijst met de 15 beste superfoods van Purasana.

Laatste update: 15 april 2022.

Passie voor natuurlijke en biologische producten 

Het Belgische gezondheids- en lifestylemerk Purasana is ontstaan vanuit een persoonlijke passie voor natuurlijke en biologische producten. Oprichter Raf De Jonckheere had namelijk een grote passie voor biologische en kwaliteitsvolle producten, waarmee hij mensen gezonder en energieker wilde maken. Raf richtte zijn eerste natuurwinkel op in 1977 en zette zijn passie voort. In 2010 bracht hij zijn eerste Purasana-product op de markt: de biologische plantenpoeders! 

Hoewel het Purasana-assortiment inmiddels ook flink is uitgebreid met supplementen, zaden, bonen, proteïnepoeders en verzorgingsproducten, voeren de biologische plantenpoeders nog steeds de boventoon. Deze plantenpoeders zijn echte superfoods, die je het beste kan vergelijken met voedingsmiddelen die een hoog gehalte aan voedingsstoffen bezitten.  

De superfoods van Purasana 

Superfoods zijn te verkrijgen in de vorm waarin ze groeien, maar ook als capsules of poeders zoals je bij Purasana ziet. Vooral de zaadjes en de superfoodpoeders zijn gemakkelijk in te nemen, doordat je ze door je smoothie of je breakfastbowl kan roeren! Ben je benieuwd geworden naar de superfoods van Purasana en wil je weten wat deze voor je kunnen betekenen? Wij hebben een aantal populaire superfoods voor je op een rij gezet.  

De top 7 superfood lijst met superfoods van Purasana: 

 1. Kurkuma 

Kurkuma, curcuma, geelwortel, koenjit: dit populaire, oranje gele kruid kan je kennen onder veel verschillende namen. Kurkuma komt van de plant Curcuma longa, die zijn oorsprong vindt in India en Azië. Het gedroogde poeder, afkomstig van de wortel, bevat curcuminoïden. Dit stofje heeft een ondersteunende werking voor de lever, spijsvertering en soepele gewrichten.* Kurkuma is daarnaast rijk aan antioxidanten en wordt door alle gezondheidsvoordelen als een echte superfood gezien! 

 1. Gember 

Lekker als smaakmaker en boordevol vitamientjes! Gember ondersteunt het algemene fysieke welzijn, is goed voor de stoelgang en helpt bij een opgeblazen gevoel. Deze superfood is verkrijgbaar als los kruid, maar ook in tabletvorm en als poeder. Het gemberpoeder van Purasana is 100% biologisch, lekker om door een smoothie te roeren of een curry mee op smaak te brengen. 

 1. Moringa 

Heb jij wel eens gehoord van moringa? Deze superfood wordt gemaakt van de moringaboom, die ook wel wonderboom wordt genoemd. Moringabladeren zijn rijk aan proteïnen, fytonutriënten (gezondheidsbevorderende stofjes uit planten), vitamines en mineralen die onder andere bijdragen aan de normale werking van het immuunsysteem. Een echt wonderkruid dus! 

 1. Guarana 

Guaranapoeder is het vermalen zaad van de vrucht van de Paullinia cupana, een klimplant die groeit in het Amazonegebied. Guarana bevat guaranine, een stofje dat veel lijkt op cafeïne. Hoewel de stoffen veel op elkaar lijken, wordt guaranine veel langzamer opgenomen in je lichaam en geeft het een veel langer effect. Guarana is daarom een echte superfood als het aankomt op het ondersteunen van je energieniveau en is goed voor leerprestaties en concentratie. 

 1.  Matcha 

Dit groene theepoeder uit Japan wordt gemaakt van jonge, groene theeblaadjes. Na het plukken van de blaadjes, worden ze gestoomd en gemalen tot poeder. Het groene theepoeder zit vol chlorofyl en bevat veel antioxidanten. Daarnaast is matcha rijk aan mineralen zoals calcium, kalium en ijzer en de vitamines A en C – matcha is daarom een goeie aanvulling op je normale voedingspatroon. 

 1. Camu Camu 

De smaak van dit gelige poeder kan je het best vergelijken met de smaak van citroen: een beetje zurig en bitter, maar vooral heel fris. Camu Camu is het fruit van de Myrciaria Dubia boom die van nature allerlei voedingsstoffen en fytonutriënten bezit. In Camu Camu zit ontzettend veel vitamine C waardoor het een echt vitaminebommetje is!  

 1. Açaïbespoeder  

Açaibessen zitten boordevol vitaminen, mineralen, vezels en antioxidanten. De bessen worden zelfs gezien als een van de meest voedzame vruchten ter wereld. Door de bessen te vriesdrogen na het plukken, blijven de voedingsstoffen en fytonutriënten bewaard. Het açaibespoeder kun je gebruiken in smoothies, salades, of door je ontbijtje. 
 
Het hele assortiment van Purasana bekijken, of meer lezen over superfoods? We schreven eerder al de artikelen ‘Alles over superfoods’ en ‘De 10 beste superfoods voor sporters en actievelingen’.  

*Gezondheidsclaim in afwachting van Europese toelating. 

 • Bancontact
 • MasterCard
 • Visa
 • AmericanExpress
 • IDeal
 • Instagram
 • Facebook
© 2023 Holland & Barrett N.V. BTW-nummer BE 0455.192.888, Amerikalei 164, 2000 Antwerpen.
+32 9 2822968 | klantenservice@hollandandbarrett.com