Close
Koolhydraatarm eten

Koolhydraatarm eten met Holland & Barrett

23 Dec 2022 • 2 minuten

Wat is een koolhydraatarm dieet?

Wat is een koolhydraatarm dieet?

Suikers, zetmeel en vezels zijn vormen van koolhydraten. Koolhydraten voorzien je lichaam van energie. Als je een koolhydraatarm dieet volgt, eet je (afhankelijk van je lichaamsgewicht) minder dan 130 gram koolhydraten per dag. Door koolhydraatarm te eten, haal je dus minder energie uit koolhydraten – en juist meer uit eiwitten en vetten.

Er bestaan zowel snelle als langzame koolhydraten. Suikers zijn een snelle vorm van koolhydraten. Deze snelle koolhydraten (denk aan frisdrank, vruchtensappen, snoep en koekjes) geven je lichaam een snelle, maar kortstondige energieboost. Ze laten je bloedsuikerspiegel heel snel stijgen, maar ook weer snel dalen, waardoor je sneller weer honger krijgt.

Wat zijn de voordelen van koolhydraatarm eten?

Wat zijn de voordelen van koolhydraatarm eten?

Onderzoek heeft aangetoond dat een koolhydraatarm dieet een doeltreffende manier is om op een snelle en veilige manier gewicht te verliezen. Een bijkomend voordeel van koolhydraatarm eten is een stabielere bloedsuikerspiegel. Dit zorgt ervoor dat je minder snel last hebt van een hongergevoel en je sneller je ideale gewicht bereikt.

Daarnaast is een koolhydraatarm dieet vaak rijk aan eiwitten. Eiwitten geven je langer een verzadigd gevoel, waardoor je minder snel trek krijgt – en dus ook minder snel in de verleiding komt om toch naar die reep chocolade of zak chips te grijpen.

Dankzij het groeiende aanbod aan verantwoorde en koolhydraatarme suikervervangers hoeft koolhydraatarm eten gelukkig ook niet te betekenen dat je helemaal geen zoetigheid meer mag eten.

Koolhydraatarme suikervervangers

Koolhydraatarme suikervervangers

Denk je er wel eens over na hoeveel suikers we dagelijks binnenkrijgen? We krijgen niet alleen suiker binnen door te snoepen en het drinken van frisdrank, maar ook via onze maaltijden. Belgen en Nederlanders consumeren dagelijks gemiddeld ongeveer 100 gram suiker, wat gelijk is aan 25 (!) klontjes suiker per dag.

Omdat we bijna allemaal wel van zoetigheid houden, maar het verstandig is om onze suikerinname te beperken, vind je bij ons verschillende suikervrije, zoete alternatieven voor tafelsuiker, zoals erythritol of stevia.

Snacks met een verlaagd gehalte aan koolhydraten

Als tussendoortje tijdens een drukke dag of ‘s avonds voor de televisie: ook snacken doen we al eens graag. De klassieke snacks zijn echter vaak rijk aan koolhydraten en passen dus niet echt bij een koolhydraatarme levensstijl. Maar ook daar is een oplossing voor: tegenwoordig zijn er tal van snacks met een verlaagd gehalte aan koolhydraten. 

Zo zet Smaakt Less Carb snacks met minder koolhydraten écht op de kaart. Met een 100% biologisch assortiment voor elk moment van de dag geniet je van heerlijke snacks die perfect binnen een duurzame en verantwoorde levensstijl passen. De meeste producten van Smaakt Less Carb zijn bovendien rijk aan (plantaardige) eiwitten en een bron van vezels. Voor wie bijvoorbeeld van vers en knapperig brood houdt, is er de Less Carb Proteïnebroodmix op basis van kokos- en amandelmeel. Of begin je dag met een voedzaam ontbijt dankzij de Less Carb Proteïne Havermout.

  • Bancontact
  • MasterCard
  • Visa
  • AmericanExpress
  • IDeal
  • Instagram
  • Facebook
© 2023 Holland & Barrett N.V. BTW-nummer BE 0455.192.888, Amerikalei 164, 2000 Antwerpen.
+32 9 2822968 | klantenservice@hollandandbarrett.com