Close
Melkvervangers

Wat is jouw ideale plantaardige melk?

18 Apr 2022 • 1 minuten

Weet je niet zeker of je nou wel de juiste melkvervanger kiest voor in je koffie, door je ontbijt of in je baksels? Wij zetten onze favoriete melkvervangers voor je op een rij!

De schappen in de supermarkt staan tegenwoordig vol met vegan melkalternatieven en in de meeste koffietentjes kun je vandaag de dag naast koemelk ook kiezen voor haver-, soja- of amandelmelk. Vraag jij je ook wel eens af welke plantaardige melk nou eigenlijk de beste keuze is voor in je koffie? Of voor in je baksels?
Of je nou lactose-intolerant of vegan bent, óf gewoon eens een keer een melkalternatief wil uitproberen, hier lees je welke melkvervanger extra smaak aan jouw dag zal geven!

Voor in je koffie

Koffie vraagt om een romige melk die niet schift. Havermelk, in het Engels oat milk, heeft een neutrale, niet overheersende smaak en bevat weinig vet. Bovendien is haver rijk aan allerlei nuttige voedingsstoffen, zoals beta-glucanen; dat zijn in water oplosbare voedingsvezels die je cholesterol kunnen helpen verlagen. Een hoog cholesterol-gehalte is een risicofactor bij de ontwikkeling van bepaalde hartziektes.
Havermelk is niet alleen lekker in je cappuccino, maar ook in een chai latte of matcha latte of om zelf warme chocolademelk mee te maken.

Probeer eens: Rude Health Barista Oat Organic Bio

Voor in je havermout

Met z’n wat zoete smaak is kokosdrink (niet te verwarren met kokosmelk!) perfect voor door je havermout! Kokosdrink wordt gemaakt door het vruchtvlees van bruine kokosnoot te mengen met water. Kokosdrink is laag in suiker en bevat veel minder calorieën dan koemelk.

Probeer eens: Rude Health Coconut Drink Organic Bio

Om te bakken

Houd jij van bakken? Dan raden we je aan om te kiezen voor een melkvervanger met een nootachtige smaak, zoals hazelnootmelk, cashewmelk of amandelmelk. Op de exotische toer? Kies dan voor onze rijst-kokosmelk!

Houd je niet zo van kokos- of notenmelk? Sojamelk leent zich ook prima voor baksels!

Probeer eens: Rude Health Coconut Drink Organic Bio of Rude Health Barista Soya Organic Bio

Voor in je smoothies

Voor een overheerlijke, ietwat nootachtige smoothie, is amandelmelk de beste keuze. Amandelmelk is gemaakt van gemalen amandelen en water. Amandelmelk bevat weinig calorieën, weinig verzadigd vet, en is – net als hazelnootmelk – van nature rijk aan vitamine E.

Probeer eens: Rude Health Almond Drink Bio

Voor witte saus

Eet je graag lasagne, maar weet je niet hoe je een goede vegan bechamelsaus maakt?  Ongezoete sojamelk is dankzij haar neutrale smaak perfect om mee te koken en dus uitermate geschikt voor bechamelsaus.
Sojamelk is waarschijnlijk de bekendste melkvervanger die er is. Het bevat evenveel eiwitten als koemelk, maar weinig verzadigd vet en is bovendien een bron van kalium, een mineraal dat van belang is voor je zenuwstelsel en goed is voor de werking van je spieren. Naast ongezoete sojamelk bestaat er ook gezoete sojamelk. Let er goed op dat je in dit hartige gerecht de ongezoete variant gebruikt.

  • Bancontact
  • MasterCard
  • Visa
  • AmericanExpress
  • IDeal
  • Instagram
  • Facebook
© 2023 Holland & Barrett N.V. BTW-nummer BE 0455.192.888, Amerikalei 164, 2000 Antwerpen.
+32 9 2822968 | klantenservice@hollandandbarrett.com