Close
thee_Celestial

Celestial Seasonings: thee voor elk moment

25 Jan 2022 • 2 minuten

Celestial Seasonings is meer dan 50 jaar geleden opgericht met één doel: thee leveren die niet alleen goed (en uiteraard heel lekker!) is voor diegene die het drinkt, maar ook voor de wereld om ons heen.

Hoe het allemaal begon

Hoe het allemaal begon

Het verhaal van Celesital Seasonings begint in 1969 als Mo Siegl, een van de oprichters van Celestial Seasonings in de Rocky Mountains verschillende wilde kruiden gaat plukken en hier thee van zet. Diezelfde kruiden vormen ook de basis voor de eerste officiële Celestial kruidenthee die nu, jaren later, nog steeds van diezelfde kruidensoorten wordt gemaakt.

In de jaren die volgden verkocht Mo zijn kruidenthee aan steeds meer winkels, verbeterde hij zijn recept en kwamen er nieuwe theesmaken bij. Waar Celestial ooit begon met één soort kruidenthee, is het assortiment inmiddels uitgegroeid tot meer dan 100 verschillende smaken! Van lijnen voor groene thee, zwarte thee en wellnessthee tot een verfrissende Cold Brew ijsthee: Celestial Seasonings heeft smaken voor elk moment van de dag.

Thee met een verhaal

Thee met een verhaal

Hoewel de verscheidenheid aan smaken groot is, is er ook ding dat de theeën wèl allemaal met elkaar gemeen hebben: elk slokje moet zorgen voor de gezondheid van mensen en planeet. Daarom gebruiken ze bij Celestial alleen natuurlijke, plantaardige ingrediënten zonder kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen, helemaal vrij van bestrijdingsmiddelen.

‘En voor de gezondheid van onze planeet dan?’ horen we je denken. Dat doen ze door duurzaamheid een prioriteit te maken en zich te wijden aan sociale en ecologische verantwoordelijkheid bij alles wat ze doen!

Zo geven ze onder andere terug aan liefdadigheidsinstellingen en sociale organisaties over de hele wereld en verpakken ze hun thee duurzaam in theezakjes van natuurlijke vezels die geen touwtje, label, nietje of individuele verpakking nodig hebben. Door dit te doen, wordt elk jaar meer dan 3,5 miljoen pond afval bespaard dat op stortplaatsen terechtkomt. Thee met een goed verhaal dus!

Hoe zet je de perfecte kop?

Hoe zet je de perfecte kop?

Overtuigd van hun bijzondere verhaal? Dan is het nu tijd om zelf aan de slag te gaan! En als we Celestial mogen geloven, zijn er volgens hen drie basisprincipes die gelden bij het zetten van de perfecte kop thee: versheid, temperatuur en trektijd.

  • Versheid. Probeer elke keer dat je thee zet vers, gefilterd water te gebruiken. Door water opnieuw te koken haal je de zuurstof eruit, waardoor het anders gaat smaken.
  • Temperatuur. De ideale temperatuur van het water hangt af van de soort thee. Zwarte-, en kruidenthee gaan het beste op 95°-100°C, groene thee zet je met een temperatuur van 70-80°C en witte over het algemeen op zo’n 85°C. Elke thee heeft een eigen temperatuur waarop de meeste smaken vrijkomen. Uiteraard is dit ook afhankelijk van wat jij lekker vindt, dus probeer en proef zelf!
  • Trektijd. De meest voorkomende brouwfout is te veel laten trekken, wat smaken naar voren kan brengen en de bitterheid kan verhogen. Houd een timer (of een timer-app) bij de hand om ervoor te zorgen dat je het theezakje op het juiste moment verwijdert.

Proost!

  • Bancontact
  • MasterCard
  • Visa
  • AmericanExpress
  • IDeal
  • Instagram
  • Facebook
© 2024 Holland & Barrett N.V. BTW-nummer BE 0455.192.888, Amerikalei 164, 2000 Antwerpen.
+32 9 2822968 | klantenservice@hollandandbarrett.com