Close
Geef je botten een boost zonder zuivel

Zo geef je je botten een boost – zonder zuivel!

18 Apr 2022 • 1 minuten

Bijna allemaal hebben we van jongs af aan te horen gekregen dat onze botten melk nodig hebben om sterk te blijven – maar is dit wel echt zo? Chinezen en Japanners teren  al duizenden jaren op een dieet zonder zuivelproducten. De sleutel tot het behouden van gezonde botten zou 800 mg calcium per dag zijn, maar hormonen, zonlicht en andere mineralen spelen ook een grote rol. Ontdek hier vier manieren om je botten te ondersteunen – zónder zuivelproducten.

  1. Bladgroenten

Groene bladgroenten zijn een geweldige manier om je calciuminname te verhogen. Uitstekende bronnen van calcium zijn spinazie, boerenkool en broccoli.

  2. Magnesium

Magnesium is net als calcium van belang voor de samenstelling van je botten. Zeewier, rauwe cacao en pompoenpitten zijn allemaal rijk aan magnesium, maar dit zijn doorgaans geen voedingsmiddelen die je dagelijks eet. Dus wat is dan de beste manier om je inname te verhogen? Niet door de mond, maar door de huid! Neem een magnesiumbad: geniet van een ontspannen bad met magnesiumzout en laat je huid het zout absorberen. Een ideale manier om voldoende magnesium binnen te krijgen!

  3. Vitamine D

Vitamine D verhoogt de opname van calcium, maar het zorgt daarnaast ook voor een goede weerstand. Zonlicht is de beste bron van vitamine D, maar helaas is de zon in Nederland vaak niet sterk genoeg voor een optimale aanmaak aan vitamine D. Je zou je vitamine D gehalte natuurlijk kunnen ondersteunen met shiitake-paddenstoelen, sardientjes en eieren, maar om voldoende vitamine D binnen te krijgen kan een vitamine D-supplement zeker tijdens de donkere wintermaanden een nuttige toevoeging aan je dieet zijn. Vitamine D is een in vetoplosbare vitamine en wordt daarom het beste opgenomen als je het tijdens de maaltijd inneemt.

  4. Vitamine K2

Wanneer je supplementen gebruikt, is het belangrijk dat deze in balans zijn. Vitamine K2 voorkomt dat calcium zich ophoopt in de aderen. Voedingsmiddelen rijk aan K2 zijn eierdooiers, kippenlever, grasgevoerd rundvlees en Natto, een gerecht met gefermenteerde sojabonen dat erg populair is in Japan. Natuurlijk kan je ook kiezen voor een vitamine K2-supplement.

  • Bancontact
  • MasterCard
  • Visa
  • AmericanExpress
  • IDeal
  • Instagram
  • Facebook
© 2024 Holland & Barrett N.V. BTW-nummer BE 0455.192.888, Amerikalei 164, 2000 Antwerpen.
+32 9 2822968 | klantenservice@hollandandbarrett.com