Helaas ondersteunen we jouw internetbrowser niet langer.
Voor de beste ervaring kan je jouw browser updaten of een andere browser gebruiken.
(Het is het waard, beloofd!)
Upgrade naar de nieuwste versie of ga toch door
Inloggen
Of maak een accountAccount aanmaken
Gepubliceerd: 12 May 2022
Calorieën
576kcalEiwitten
20gVet
17gVerzadigd
2gVezels
20gKoolhydraten
75gSuiker
18gSalt
3g1 eetlepel olijfolie
1 ui, fijngesneden
1 teentje knoflook, fijngesneden
1 zoete aardappel, geschild en in blokjes van 1 cm gesneden
1 rode paprika, in stukjes gesneden
1 blikje maïs
2 theelepels chilipoeder
2 theelepels komijnzaad
2 theelepels paprika
1 eetlepel chipotle in adobo
200 gram quinoa
1 x 400 gram zwarte bonen in blik
800 ml groentebouillon
1 x 400 gram tomaten in blik
Voor de topping:
1
Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking. Zet vervolgens opzij.
2
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan op middelhoog vuur, voeg de knoflook en ui toe en bak deze gedurende 2-3 minuten.
3
Voeg de tomaten, kruiden, chipotle, zoete aardappel, paprika en de bouillon toe aan de quinoa. Breng aan de kook en laat het gedurende 25-30 minuten pruttelen, roer af en toe.
4
Breng op smaak met zout en peper.
5
Voeg de zwarte bonen en de maïs toe en kook de chili nog ongeveer 2 minuten.
6
Serveer de chili met avocado, limoensap en koriander. Strooi er wat edelgistvlokken overheen voor een licht ‘kazige’ smaak.