Close
quinoabowl met blauwe bes

Quinoabowl met blauwe bes en vijgen

12 May 2022 • 1 minuten

Quinoa is een zeer veelzijdig zaadje en kan ook gebruikt worden om zoete gerechten mee te maken. Vervang je havermout ontbijtje een keer voor een quinoabowl, lekker met fruit en noten. Met onderstaand recept start jij je dag boordevol vezels, eiwtten, vitamine en mineralen!

Vegetarisch
Vegan
Glutenvrij
Laag lactosegehalte
Makkelijk
Bereidingstijd: 5 minuten
Kooktijd: 20 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Voedingswaarde: per portie

Calorieën

474kcal

Eiwitten

20g

Vetten

15g

Waarvan verzadigd

2g

Vezels

6g

Koolhydraten

65g

Suiker

41g

Ingrediënten

Methode

1

Meng de quinoa en melk in een grote steelpan en verwarm dit op een laag vuurtje.

2

Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap de zaadjes eruit. Voeg dit toe aan de quinoa-mix, plus het stokje. Gebruik je vanillepoeder? Voeg het poeder dan gewoon aan de pap toe. Wanneer de quinoa suddert kook je dit nog 15 tot 20 minuten door, of totdat het ingedikt is. Af en toe roeren.

3

Voeg 5 minuten voor het geheel klaar is de eetlepel kokosbloesemsuiker toe. Wanneer de quinoa gaar is, verwijder je het vanillestokje en schep je de pap in een kom.

4

Voeg als laatst de vijg, bessen of bramen en pistachenootjes toe en strooi hier de overgebleven suiker overheen.

Eet smakelijk!

Meer inspiratie nodig? Bekijk hier onze favoriete gezonde ontbijtjes.

  • Bancontact
  • MasterCard
  • Visa
  • AmericanExpress
  • IDeal
  • Instagram
  • Facebook
© 2024 Holland & Barrett N.V. BTW-nummer BE 0455.192.888, Amerikalei 164, 2000 Antwerpen.
+32 9 2822968 | klantenservice@hollandandbarrett.com