(Bijna) iedereen is gek op chocolade! Dus als je je wilt uitsloven voor je bezoek dan zit je met een romige chocoladetaart bij de koffie sowieso goed. Is je bezoek lactose intolerant of vermijd je zelf graag zuivel? Dan kan je de extra pure chocolade gebruiken voor dit recept! Spoiler: ook voor diegene die wel zuivel nemen is dit recept een echte guilty pleasure.
Wat heb je nodig?
Voor de taartbodem:
- 6 medjoul dadels (geweekt en ontpit)
- 125 gr boekweitmeel
- 125 gr amandelmeel
- scheutje kokosolie
Voor de romige laag:
- 6 medjoul dadels (geweekt en ontpit)
- 3 bananen
- 3 el rauwe cacaopoeder
- 1/2 tablet Lovechock Extra Dark 93%
- 100 ml plantaardige melk
- 4 el amandelmeel
Voor de topping:
- 1/2 tablet Lovechock Extra Dark 93%
- handjevol bosbessen
- aardbeien in plakjes
- optioneel: pecannootjes
Hoe maak je het?
- Leg de avond voordat je de taart gaat maken, 6 dadels in warm water om ze een nachtje te weken.
- Doe 4 dadels, het boekweitmeel, het amandelmeel en een klein scheutje vloeibare kokosolie in een blender en mix op de hoogste stand totdat het mengsel samenkomt tot een deegbal. Verdeel het deeg over een bakvorm en druk het mengsel stevig aan.
- Doe voor de crèmelaag de overige dadels, 3 bananen, het cacaopoeder en de plantaardige melk in een blender en mix op de hoogste stand tot een smeuïg mengsel.
- Smelt ondertussen een half tablet Lovechock Extra Dark 93% en voeg de gesmolten chocolade toe aan het mengsel. Roer het mengsel goed door en voeg als laatste 4 eetlepels amandelmeel toe om de room in te dikken. De afgewerkte chocoladeroom kan nu als tweede laag in de bakvorm worden toegevoegd.
- Zet de taart ongeveer 3 uur in de vriezer.
- Haal de taart uit de vriezer en rasp er de andere helft van het chocoladetablet overheen. Versier de taart met wat bosbessen en aardbeien. Houd je van nootjes? Dan kan je de taart eventueel nog versieren met wat gehakte pecannootjes.