Close

Glutenvrij recept voor chocolate chip cookies

glutenvrij chocolate chip cookie recept
Dit eenvoudige recept is goed voor 12-16 glutenvrije chocolate chip cookies en duurt slechts ongeveer 30 minuten om te maken, inclusief voorbereidings- en baktijd.

Dit eenvoudige recept is goed voor 12 - 16 glutenvrije chocolate chip cookies en duurt slechts ongeveer 30 minuten om te maken, inclusief voorbereidings- en baktijd.

Deze glutenvrije chocolate chip cookies zijn perfect voor een lekkere snack waar het hele gezin van kan genieten, of om helemaal voor jezelf te houden!

Glutenvrij
Lactosevrij
Vegetarisch
Gemiddeld
Serves 14 koekjes
Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Voedingswaarde: per portie

Calorieën

151kcal

Eiwitten

1g

Vetten

5g

Waarvan verzadigd

1g

Vezels

1g

Koolhydraten

25g

Suiker

15g

Zout

0g

Ingrediënten

Methode

1

Als eerste, gaan we ons voorbereiden! Om deze makkelijke glutenvrije chocolate chip cookies voor te bereiden, verwarm je de oven voor op 180 graden Celsius en vet je twee bakplaten in, voordat je ze allebei bekleedt met bakpapier.

2

Meng het glutenvrije bloem, suiker, bicarbonaat, xanthaangom en zout in een kom.

3

Zeef dit mengsel in een mengkom en voeg dan de olie, het vanille-extract en het ei toe. Meng goed tot alle ingrediënten samengevoegd zijn.

4

Nu is het tijd om je handen vuil te maken! Voeg de chocoladevlokken toe en werk ze met je handen door het deeg. Het deeg moet een droge textuur hebben.

5

Lepel zes tot acht stapels koekjesdeeg op elke bakplaat, en laat wat ruimte rond elke stapel zodat het deeg zich tijdens het bakken kan verspreiden.

6

Als een van de chocoladevlokken eruit valt, duw ze dan terug in het glutenvrije koekjesdeeg.

7

Bak de koekjes 18-20 minuten. De koekjes moeten lichtbruin zijn aan de randen en een beetje zacht in het midden.

8

Laat afkoelen en geniet ervan!

Een glutenvrij dieet is precies wat het zegt - een dieet waarbij je geen gluten eet! Gluten zit in tarwe, gerst, rogge en haver - en dus in alle voedingsmiddelen die ermee worden gemaakt, inclusief de meeste soorten brood, pasta, cakes en koekjes.

Een paar jaar geleden was het lastig om taarten of koekjes te vinden die je zou kunnen eten als je een glutenvrij dieet volgt.

Dat is echter allemaal veranderd, en er zijn nu veel alternatieve glutenvrije ingrediënten, voedingsmiddelen en recepten beschikbaar, waaronder tal van heerlijke glutenvrije recepten voor chocolate chip cookies.

Meer over gluten

Waarom een glutenvrij dieet volgen?

Er zijn een paar redenen waarom je ervoor zou kunnen kiezen om een glutenvrij dieet te volgen. Als je coeliakie hebt, kan het zeer schadelijk zijn om gluten te eten, omdat het een immuunrespons oproept, die het slijmvlies van je maagdarmkanaal kan beschadigen. Dit kan leiden tot symptomen zoals een opgeblazen gevoel, diarree en constipatie, maar ook tot blijvende schade aan de darm. Het is daarom erg belangrijk dat iedereen met coeliakie gluten helemaal vermijdt.

Mensen gebruiken de termen coeliakie en glutenintolerantie vaak door elkaar, maar ze zijn niet hetzelfde.

Als je een niet-coeliakie glutenintolerantie of gevoeligheid hebt, dan kan het eten van gluten dezelfde symptomen veroorzaken. Dit veroorzaakt echter geen schade aan de darmwand. De mate van gevoeligheid voor gluten kan van persoon tot persoon verschillen, waarbij sommige mensen wat gluten kunnen eten en anderen het helemaal moeten vermijden. Lees hier meer over coeliakie.

Wat de reden voor je glutenvrije dieet ook is, deze heerlijke glutenvrije koekjes zijn de perfecte traktatie. En ze zijn het lekkerst met een kopje thee!

 

Gerelateerde artikelen

  • Bancontact
  • MasterCard
  • Visa
  • AmericanExpress
  • IDeal
  • Instagram
  • Facebook
© 2024 Holland & Barrett N.V. BTW-nummer BE 0455.192.888, Amerikalei 164, 2000 Antwerpen.
+32 9 2822968 | klantenservice@hollandandbarrett.com