Ook als je een glutenvrij dieet volgt, kan je volop genieten van een heerlijk paasbrood. Met de producten van De Glutenvrije Bakker van Holland & Barrett wordt het volgen van een glutenvrij dieet wel heel erg makkelijk (én lekker!). Om het nog eenvoudiger te maken hebben wij een recept samen gesteld voor een heerlijk paasbrood. Geniet ervan!
Ingrediënten:
- 450 gram glutenvrije broodmix* (wit)
- 350 ml lauwwarm water of 350 ml amandeldrink*
- 30 g margarine
- 7 g droge gist
- 1 ei of ei vervanger
* Verkrijgbaar bij Holland & Barrett
TIP! Wil je extra vezels in je brood? Of een Quinoa topping op je brood?
Vido vezels zijn glutenvrije droge vezels zonder smaak en worden op een natuurlijke wijze verkregen uit 100% suikerbiet. Psylliumvezels, ook bekend als gemalen vlozaad, hebben een heilzame werking op onze stoelgang. Quinoa is een zogenaamd ‘oergraan’ en staat al meer dan 3000 jaar bekend als belangrijke voedselbron.
Optioneel:
- 3 eetlepels honing*
- 3 eetlepels voedingsvezels en één extra kopje water
- 10 gram psylliumvezels*
- Topping: gepofte quinoa*
* Verkrijgbaar bij Holland & Barrett
Bereidingswijze | Oven:
- Meng in een mengkom lauw water/amandel melk met 450g broodmix, de zachte margarine, het ei en de droge gist.
- Meng 5 minuten intensief met deeghaken.
- Verwarm de oven voor op 240°C.
- Verdeel het deeg in een bakvorm en laat rijzen op een warme plaats gedurende 60 minuten.
- Bak het brood afgedurende 40 minuten. Laat het brood daarna afgedekt afkoelen.
Bereidingswijze | Broodbakmachine:
- Selecteer een programma waarbij het kneden, rijzen en bakken ongeveer 140 minuten (snel-programma) duurt.
- Voeg 450g van de broodmix, de zachte margarine, het ei en de gedroogde gist toe. Laat het brood afkoelen buiten de machine.
Eet smakelijk!