Close
bach_bloesems

Bach Bloesem: verschillende remedies voor elk moment

13 May 2022 • 3 minuten

Een positieve kijk op het leven, een lekker en fit gevoel en een gezonde geest in een gezond lichaam, dat is het streven van de Bach bloesems. Lees verder om te ontdekken hoe je de verschillende Bachbloesems voor jou kan laten werken. 

Laatste update: 13 mei 2022.

De bloesems van dr. Edward Bach 

Ben jij al bekend met de bloesems van Bach? Bach bloesems zijn natuurlijke extracten, gemaakt van bomen, bloemen en planten. Deze vloeibare plantenextracten worden vaak ingezet als remedie of als therapie voor allerlei verschillende doeleindes.  

Het verhaal van de Bach bloesems start in de jaren 20 en 30 wanneer dr. Edward Bach ontdekt dat bloemen en planten een positieve werking kunnen hebben op je gemoedstoestand. Hij raakt hierdoor zo gefascineerd, dat hij de rest van zijn leven wijdt aan het onderzoeken hoe planten en bloemen op een eenvoudige, natuurlijke manier kunnen bijdragen om emotionele balans te vinden. 

38 verschillende remedies 

De Bachbloesemlijn bestaat vandaag de dag uit 38 verschillende remedies in de vorm van druppels. De verschillende bloesems kunnen helpen om op emotioneel vlak het positieve naar boven te brengen, maar ook om dagelijkse negatieve gevoelens te overwinnen. Ze kunnen bijvoorbeeld toegepast worden wanneer je niet zo lekker in je vel zit of op momenten dat jij je uit balans voelt. 

Elk van de 38 Bach bloesems hoort bij een bepaalde emotie. Afhankelijk van jouw behoefte of gevoel kies je een Bach bloesem die op dat moment bij je past. Zo kies je bijvoorbeeld voor White Chestnut als je vaak ligt te piekeren, voor Walnut als je het moeilijk vindt om met veranderingen om te gaan, of Star of Bethlehem als je ergens van bent geschrokken of verdrietig over bent. 

Bach Rescue

Bach Rescue

Speciaal voor iedereen die vaak last heeft van stress of onrust is er Bach Rescue. Deze lijn bevat voedingssupplementen op natuurlijke basis. De druppels, snoepjes of sprays uit deze lijn zijn ideaal op stressmomentjes. De producten uit deze lijn bieden namelijk hulp bij innerlijke onrust.  

Bach Rescue bestaat uit een combinatie van vijf Bach Flower Remedies: 

 • Rock Rose (Zonneroosje): tegen gevoelens van paniek. 

 • Cherry Plum (Kerspruim): om kalm te blijven in momenten van radeloosheid. 

 • Clematis (Bosrank): om helderheid van geest te ondersteunen. 

 • Star of Bethlehem (Vogelmelk): tegen schok en schrik. 

 • Impatiens (Reuzenbalsemien): tegen ongeduld en irritatie. 

Hoe gebruik je Bach bloesems?

Voor het beste resultaat maak je jouw eigen persoonlijke combinatie. Het maximum is hiervoor 7 remedies, dus gebruik niet meer dan 7 verschillende bloesems in één keer. De verschillende bloesems kan je mengen in het Bach Mixing flesje. Zo ontstaat er een gemixte remedie die ideaal is voor jou. 

Om je eigen remedie te gebruiken, voeg je per keer 2 druppels toe aan een glas water. Drink het water in slokjes op en herhaal dit 4 keer per dag. Het is ook mogelijk om de druppels direct in te nemen: herhaal dit 3 tot 4 keer per dag en druppel hiervoor 4 druppels per keer onder je tong. 

Meer weten over Bachbloesems of benieuwd naar welke combinatie voor jou het best geschikt is? Wij adviseren je graag! Boek een consult bij de Holland & Barrett Health & Happiness Studio, plan een online videogesprek of kom langs in onze winkel voor een persoonlijk product- en behandeladvies.  

 • Bancontact
 • MasterCard
 • Visa
 • AmericanExpress
 • IDeal
 • Instagram
 • Facebook
© 2023 Holland & Barrett N.V. BTW-nummer BE 0455.192.888, Amerikalei 164, 2000 Antwerpen.
+32 9 2822968 | klantenservice@hollandandbarrett.com