Close
wallen verminderen

Wat zijn wallen onder de ogen? En wat kun je ertegen doen?

03 Aug 2021 • 1 minuten

Wallen zijn verdikkingen onder de ogen die ontstaan door een ophoping van vet en/of vocht in de onderste oogleden. Wallen kunnen ontstaan door verschillende externe- en interne factoren. Op sommige factoren kun je een invloed hebben, zoals vermoeidheid en stress. Maar aan andere niet, zoals ouderdom of genetische bepaling. 

Vermoeidheid en stress

Vermoeidheid en stress

Bij structureel te weinig slaap vermindert de bloedtoevoer naar de ogen waardoor een vermoeide blik en wallen onder de ogen ontstaan.

Alcohol en roken

Alcohol en roken

Vermindert de bloedtoevoer en droogt de huid sneller uit. Dit kan als gevolg hebben dat er wallen onder de ogen ontstaan.

Te weinig vocht

Te weinig vocht

Onze nieren verwerken toxische-en afvalstoffen in het lichaam. Krijg je onvoldoende vocht binnen, dan hopen deze giftige stoffen zich op, onder andere in de huid onder de ogen.

Ouderdom & erfelijkheid

Ouderdom & erfelijkheid

Kunnen beide een grote invloed hebben op het ontstaan van wallen onder de ogen. Zowel de elasticiteit van, het bindweefsel, als de hoeveelheid vet onder je ogen zijn daarvan afhankelijk.

Hoe voorkom je wallen?

Hoe voorkom je wallen?

Wat te doen tegen wallen? Of je wallen onder de ogen kunt voorkomen, is afhankelijk van het type wallen. Zijn de wallen onder de ogen vetophopingen? Dan kun je de wallen niet verminderen of voorkomen. Vetophopingen ontstaan vaak op oudere leeftijd en kunnen daarnaast ook erfelijk bepaald zijn. Dit heeft met de vorm van je oogkas te maken. 
 

Wallen onder de ogen door vochtophopingen kun je wel enigszins voorkomen of verminderen. Dit kan door aandacht voor een gezonde levensstijl te hebben. Denk hierbij aan gezonde voeding, voldoende slaap en genoeg water drinken.

Wist je dat de volgende oogverzorgingsproducten heel goed werken bij het verminderen van wallen onder de ogen?

Huidolie

Huidolie

De vetzuren in de oliën helpen ontstekingen tegen te gaan en voeden tegelijkertijd de huidweefsels. Smeer een klein beetje op de huid onder de ogen of gebruik het voor in een DIY-oogmasker.

Oogserum

Oogserum

Beschermt de dunne, gevoelige huid rond de ogen en heeft een positieve werking op wallen onder de ogen.

Anti-wallen crème

Anti-wallencrème

De Jacob Hooy anti-wallen crème kan helpen bij het verminderen van wallen en donkere kringen onder de ogen. Het bevat actieve ingrediënten die vochtafdrijvend werken. Tegelijkertijd verzorgt de crème de kwetsbare huid rondom de ogen.

Vitamine E-crèmes

Vitamine E-crèmes

Hebben een anti- oxidatieve werking, ondersteunt het herstellend vermogen van de huid en zijn bevorderlijk voor de bloedcirculatie.

  • Bancontact
  • MasterCard
  • Visa
  • AmericanExpress
  • IDeal
  • Instagram
  • Facebook
© 2024 Holland & Barrett N.V. BTW-nummer BE 0455.192.888, Amerikalei 164, 2000 Antwerpen.
+32 9 2822968 | klantenservice@hollandandbarrett.com