Close

Vegan scones

vegan scones
Volg je een veganistische levensstijl en wil je blijven genieten van scones? Probeer dan ons vegan scones recept!

Scones zijn het perfecte verwenmomentje! Traditioneel eet je ze met clothed cream, jam en een kopje thee. Volg je een veganistische levensstijl en wil je blijven genieten van scones? Probeer dan ons vegan scones recept! Dit recept is gemaakt met de scones mix van de Glutenvrije Bakker, plantaardige melk en plantaardige boter.  

Vegan
Glutenvrij
Makkelijk
Serves 6 scones (voedingswaarde per scone)
Bereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 15 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Voedingswaarde: per portie

Calorieën

210kcal

Eiwitten

3g

Vetten

2g

Waarvan verzadigd

0g

Vezels

1g

Koolhydraten

45g

Suiker

10g

Ingrediënten

Methode

1

Verwarm de oven voor op 200 graden

2

Meng de plantaardige melk met het wijnsteenbakpoeder. Zet apart

3

Doe de sconesmix in een grote kom. Voeg de boter in blokjes toe. Kneed het mengsel tot een kruimig geheel

4

Voeg het melk-bakpoeder mengsel toe aan de mengkom. Kneed het geheel tot een deegbeslag

5

Bestuif het aanrecht met meel

6

Maak van het deegbeslag een plak van ongeveer 2 cm dik

7

Steek de scones uit met een uitsteker. Trek de uitsteker in een rechte lijn omhoog: draaien zorgt voor slecht rijzen van de scones

8

Strijk licht wat plantaardige melk of abrikozenjam over de bovenkant van de scones. Hierdoor gaan ze mooi glimmen

9

Leg de scones op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat 10 minuten rusten

10

Bak de scones binnen ongeveer 15-18 minuten af

Gerelateerde artikelen

  • Bancontact
  • MasterCard
  • Visa
  • AmericanExpress
  • IDeal
  • Instagram
  • Facebook
© 2024 Holland & Barrett N.V. BTW-nummer BE 0455.192.888, Amerikalei 164, 2000 Antwerpen.
+32 9 2822968 | klantenservice@hollandandbarrett.com