Close
vegan macarons

Vegan macarons

09 Dec 2022 • 2 minuten

Heb je iets te vieren? Of wil je trakteren met een leuk en feestelijk dessert? Met deze vegan macarons steel je sowieso de show! In dit recept gebruik je voor de macarons aquafaba, het vocht waarin kikkererwten zitten. Ook als vegan kan je dus van deze heerlijk luchtige koekjes genieten.

Vegan
Vegetarisch
Glutenvrij
Lactosevrij
Moeilijk
Serves 20 koekjes
Bereidingstijd: 30 minuten
Kooktijd: 45 minuten
Totale tijd: 1 uur 15 minuten
Voedingswaarde: per portie

Calorieën

121kcal

Eiwitten

2g

Vetten

11g

Waarvan verzadigd

2g

Vezels

1g

Koolhydraten

12g

Ingrediënten

Methode

1

Breng de aquafaba in een pan aan de kook. Laat afkoelen in de koelkast. 

2

Maal met een staafmixer 70 gram Greensweet poedersuiker en het amandelmeel nog fijner en zeef het door een fijne zeef. Wat achterblijft, kan je weggooien. 

3

Is de aquafaba helemaal afgekoeld? Klop deze dan met een mixer iets schuimig en meng dan beetje bij beetje de fijne kristalsuiker er doorheen tot het mensel stijf wordt. Daarn voeg je de vanille toe.

4

Schep de helft van het amandelmeel door het mengsel en daarna pas de andere helft. Blijf omscheppen tot het vloeibaar wordt.  

5

Vul een spuitzak met het beslag en spuit vervolgens kleine hoopjes op de bakplaat. Houd de bakplaat een paar keer van ± 10 cm hoogte boven het aanrecht. Zo worden de hoopjes iets vlakker en ontsnappen de luchtbelletjes. 

6

Zet de bakplaat 2-3 uur onder een afzuigkap (maximale stand) om te drogen. De bovenkant mag niet meer plakkerig zijn. 

7

Bak de macarons ± 30 minuten in een voorverwarmde oven op 125°. Zet de oven uit en laat ze ±15 minuten in de oven met de deur op een kier afkoelen. Laat ze daarna buiten de oven helemaal afkoelen.

8

Maak intussen de vulling. Druk de jam door de zeef, klop de vegan boter op met 100 gram Greensweet poedersuiker en zout en voeg dit mengsel vervolgens bij de gezeefde jam. Verdeel de vulling over de helft van de dopjes. Dek af met de rest van de dopjes. 

9

Wil je een zachtere binnenkant? Zet de macarons dan 1 nacht in een afgesloten doos in de koelkast.  

  • Bancontact
  • MasterCard
  • Visa
  • AmericanExpress
  • IDeal
  • Instagram
  • Facebook
© 2023 Holland & Barrett N.V. BTW-nummer BE 0455.192.888, Amerikalei 164, 2000 Antwerpen.
+32 9 2822968 | klantenservice@hollandandbarrett.com