Close

Vegan Chocoladeletter

vegan chocoladeletter
Zin in een chocoladeletter en eet je vegan? Probeer dan eens ons vegan chocoladeletter recept!

Het is bijna weer tijd voor Sinterklaas, en dat betekent chocoladeletters en strooigoed. Een chocoladeletter heb je zo gekocht. Maar je kan een chocoladeletter ook gemakkelijk zelf maken! Zo kan je je eigen chocoletter personaliseren met versieringen die jij het lekkerst vindt. Volg je een veganistische levensstijl? Dan is ons vegan chocoladeletter recept ideaal voor jou. Voor dit recept gebruiken we de pure chocoladereep van Chocolates From Heaven met 80% cacao. Deze reep heeft een intense en fruitige smaak, die perfect samengaat met de romigheid van de kokoscrème in dit vegan chocoladeletter recept.

Vegan
Laag lactosegehalte
Glutenvrij
Makkelijk
Bereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 30 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Voedingswaarde: per portie

Calorieën

297kcal

Eiwitten

4g

Vetten

27g

Waarvan verzadigd

18g

Vezels

6g

Koolhydraten

10g

Suiker

8g

Ingrediënten

  • 3 pure chocoladerepen van Chocolates From Heaven (of 300 gram van een andere pure vegan chocoladereep)

  • Kokoscrème van 1 blik kokosmelk die een nacht in de koelkast gestaan heeft

  • 25 gram kokosolie

  • Optioneel ter versiering:
    -goji bessen

  • Andere benodigheden:
    -bakpapier
    -een spuitzak met spuitmondje

Methode

1

Breek de chocolade in stukjes en smelt au-bain-marie samen met de kokosolie. Haal het chocolademengsel van het vuur zodra de chocolade gesmolten is.

2

Als je het blik kokosmelk een nacht in de koelkast hebt gezet, scheidt de dikke room zich van het vocht. Schep de dikke kokosroom in een kom en klop tot het een slagroomconsistentie bereikt.

3

Schep de gesmolten chocolade door de kokosroom tot een egale consistentie.

4

Zet het chocolade-kokos mengsel in de koelkast om iets op te stijven. Zo kan je makkelijker een vorm maken van de chocolade. Afhankelijk van de koelkast, kan je het mengsel ongeveer 5 tot 10 minuten in de koelkast laten. Roer af en toe door om temperatuurverschillen in het mengsel te voorkomen, hierdoor kunnen klontjes ontstaan.

5

In de tussentijd kan je een letter tekenen op een stuk bakpapier, zodat het gemakkelijker is om de letter te vormen. Leg het bakpapier op een harde ondergrond die je later in de koelkast kan zetten, zoals een snijplank of ovenplaat.

6

Schep het chocolademengsel in een spuitzak met spuitmondje. Als er toch klontjes zijn ontstaan in de koelkast, dan kan je het mengsel nog even kort au-bain-marie opwarmen en doorroeren.

7

Volg nu je getekende letter op het bakpapier en druk de chocolade met een zigzag beweging uit de spuitzak. Zorg ervoor dat de letter minimaal 1,5 cm hoog wordt, zodat deze niet makkelijk breekt. Met deze hoeveelheid kan je twee letters maken.

8

Versier je letters nu de chocolade nog vloeibaar is. Wij hebben goji bessen en glutenvrije kruidnootkruimels gebruikt!

9

Plaats je letters voor minimaal 20-30 minuten in de koelkast om hard te worden. Schep ze daarna met een plat voorwerp los van het bakpapier, zoals een taartschep of kaasschaaf. 

Shop de producten

Gerelateerde artikelen

  • Bancontact
  • MasterCard
  • Visa
  • AmericanExpress
  • IDeal
  • Instagram
  • Facebook
© 2024 Holland & Barrett N.V. BTW-nummer BE 0455.192.888, Amerikalei 164, 2000 Antwerpen.
+32 9 2822968 | klantenservice@hollandandbarrett.com