Close

Vegan carrotcake

vegan worteltaart
Op zoek naar een voedzaam, makkelijk en lekker recept voor vegan carrotcake? Maak dan deze heerlijke vegan variant met walnoten en citroen.

Op zoek naar een voedzaam, makkelijk en lekker recept voor vegan carrotcake? Maak dan deze heerlijke vegan variant met walnoten en citroen. In een handomdraai zet je deze wortelcake op tafel. Hij is zacht, smeuïg en in combinatie met heerlijke frosting. Ideaal voor als je visite krijgt of als traktatie!

Vegan
Lactosevrij
Makkelijk
Serves 10 plakken (voedingswaarde per plak)
Bereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Totale tijd: 55 minuten
Voedingswaarde: per portie

Calorieën

244kcal

Eiwitten

4g

Vetten

7g

Waarvan verzadigd

2g

Vezels

4g

Koolhydraten

40g

Suiker

25g

Zout

0g

Ingrediënten

Methode

1

Verwarm de oven voor op 180 graden 

2

Meng het meel, bakpoeder, kruiden, vanille-poeder en zout in een grote kom

3

Meng in een andere kom de natte ingrediënten: de gesmolten plantaardige boter, melk, citroensap, citroenschil en appelmoes. Mix goed en voeg dit toe aan het meel. Meng met elkaar en voeg als laatst de geraspte wortels toe

4

Vet een bakvorm met boter of bekleed met bakpapier

5

Verdeel het carrotcake mengsel over de bakvorm en schuif de oven in voor 40 minuten of totdat een sateprikker er schoon uitkomt

6

Maak ondertussen de frosting door alle ingrediënten met elkaar te mengen. Hak vervolgens de walnoten fijn

7

Laat de cake helemaal afkoelen voordat je de frosting erop smeert

8

Garneer de frosting met walnoten en geniet! 

Gerelateerde artikelen

  • Bancontact
  • MasterCard
  • Visa
  • AmericanExpress
  • IDeal
  • Instagram
  • Facebook
© 2024 Holland & Barrett N.V. BTW-nummer BE 0455.192.888, Amerikalei 164, 2000 Antwerpen.
+32 9 2822968 | klantenservice@hollandandbarrett.com