Close

Vegan burger

vega hamburger
Deze frisse, kruidige burgers zijn super makkelijk te maken en staan binnen 30 minuten op tafel.
Deze frisse, kruidige burgers zijn super makkelijk te maken en staan binnen 30 minuten op tafel. De combinatie van de glutenvrije Indiase burgers en de auberginespread is fantastisch! Als je het lekker vindt, kun je er cheeseburgers van maken door een paar plakjes (vegan) kaas op de burgers te leggen. Extra lekker met een salade of wat frietjes als bijgerecht!
Glutenvrij
Vegan
Makkelijk
Bereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 10 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Voedingswaarde: per portie

Calorieën

525kcal

Eiwitten

12g

Vetten

24g

Waarvan verzadigd

3g

Vezels

10g

Koolhydraten

56g

Suiker

10g

Zout

2g

Ingrediënten

Methode

1

Bereid de burgermix volgens de instructies op de verpakking

2

Bak ondertussen de glutenvrije broodjes af in de oven. 

3

Snijd de aubergine in dikke plakken, bestrijk ze lichtjes met olijfolie en grill ze in een hete pan. Snijd de tomaat in plakken. Meng in een schaaltje de plantaardige mayonaise met de sriracha voor de pittige saus

4

Vorm 4 dikke burgers van de burgermix. Maak je handen nat met koud water om te voorkomen dat de burgermix aan je handen blijft plakken. Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de burgers in 10 minuten goudbruin. Als je wilt, kun je de laatste minuut wat plakjes (vegan) kaas op de bovenkant van de burgers leggen. 

5

Halveer de kaiserbroodjes en beleg ze met de auberginespread, burgers, ijsbergsla, plakjes tomaat, gegrilde aubergine en een lepel sriracha-mayonaise.

Gerelateerde artikelen

  • Bancontact
  • MasterCard
  • Visa
  • AmericanExpress
  • IDeal
  • Instagram
  • Facebook
© 2024 Holland & Barrett N.V. BTW-nummer BE 0455.192.888, Amerikalei 164, 2000 Antwerpen.
+32 9 2822968 | klantenservice@hollandandbarrett.com