Close

Pruimenjam

pruimenjam

Als je dol bent op de zoete en intense smaak van pruimen, dan is deze zelfgemaakte pruimenjam een absolute traktatie voor jou. Pruimen zijn een fantastische keuze voor het maken van jam vanwege hun sappige textuur en rijke smaak. Omdat we gedroogde pruimen gebruiken, kun je met dit recept het hele jaar door van genieten van zelfgemaakte pruimenjam.

Vegan
Glutenvrij
Lactosevrij
Makkelijk
Serves 10 porties (voedingswaarde per portie)
Bereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 10 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Voedingswaarde: per portie

Calorieën

66kcal

Eiwitten

1g

Vetten

0g

Waarvan verzadigd

0g

Vezels

2g

Koolhydraten

15g

Suiker

10g

Ingrediënten

Methode

1

Laat de gedroogde pruimen een half uurtje wellen in lauwwarm water. Schenk het water af en laat ze goed uitlekken. Breng het water aan de kook in een steelpannetje. Snijd de gedroogde en verse pruimen in stukjes en voeg ze ze toe aan het kokende water

2

Rasp de citroen en voeg ook de rasp toe samen met het sap

3

Kook de ingrediënten zo'n 10 a 15 minuten op laag vuur

4

Pureer de pruimen tot een mooie jam. Voeg een lepel arrowroot toe en roer alles goed door elkaar

5

Laat de jam nog heel even koken op laag vuur en zet het vuur vervolgens uit wanneer de jam stevig genoeg is. Merk je dat de jam vrij dun blijft? Voeg dan iets meer arrowroot toe. Is de jam te dik? Voeg dan iets meer water toe

6

Voeg als laatste de kaneel toe en roer dit goed door de jam. Doe de jam in een schone weckpot en bewaar deze in de koelkast.

Bewaartip! De jam blijft 3 weken goed in de koelkast

Shop de ingrediënten!

Gerelateerde artikelen

  • Bancontact
  • MasterCard
  • Visa
  • AmericanExpress
  • IDeal
  • Instagram
  • Facebook
© 2024 Holland & Barrett N.V. BTW-nummer BE 0455.192.888, Amerikalei 164, 2000 Antwerpen.
+32 9 2822968 | klantenservice@hollandandbarrett.com