Close

Boekweitpannenkoeken

Boekweitpannenkoeken
Boekweitpannenkoeken zijn een heerlijk glutenvrij alternatief voor pannenkoeken van tarwebloem. Zo zet jij de lekkerste glutenvrije pannenkoeken op tafel!

Houd jij ook zo van pannenkoeken maar eet je glutenvrij? Probeer dan eens ons recept voor boekweitpannenkoeken! Onze boekweitpannenkoeken zijn een heerlijk glutenvrij alternatief voor ‘gewone’ pannenkoeken van tarwebloem – boekweit bevat namelijk geen gluten en past dus perfect in een glutenvrij dieet.

Met onderstaand basisrecept zet jij in een handomdraai een heerlijk glutenvrij ontbijtje op tafel!

Glutenvrij
Lactosevrij
Vegetarisch
Makkelijk
Serves 1 (= circa 4 pannenkoeken)
Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Voedingswaarde: per portie

Calorieën

345kcal

Eiwitten

13g

Vetten

7g

Waarvan verzadigd

2g

Vezels

5g

Koolhydraten

55g

Ingrediënten

Methode

1

Doe het boekweitmeel, bakpoeder, de kaneel en het zout in een kom en roer alles goed door elkaar.

2

Voeg de eieren en de melk toe en klop met een garde tot een glad beslag.

3

Verhit een koekenpan met een klein beetje olie.

4

Schenk 1/8 van het beslag in de pan. Bak de pannenkoek een paar minuten tot de onderkant loskomt van de pan.  Draai de pannenkoek dan om. Bak de omgekeerde pannenkoek dan nog zo’n 1-2 minuten. Herhaal dit met de rest van het beslag.

5

Verdeel de pannenkoekjes over 2 borden en garneer met Griekse yoghurt, frambozen en ahornsiroop of een andere topping naar keuze.

Eet smakelijk!

Gerelateerde artikelen

  • Bancontact
  • MasterCard
  • Visa
  • AmericanExpress
  • IDeal
  • Instagram
  • Facebook
© 2024 Holland & Barrett N.V. BTW-nummer BE 0455.192.888, Amerikalei 164, 2000 Antwerpen.
+32 9 2822968 | klantenservice@hollandandbarrett.com