Close

Koolhydraatarme erwtensoep

koolhydraatarme erwtensoep
Een Nederlandse winterfavoriet, maar dan koolhydraatarm: erwtensoep!
Een stomende kom verwarmende erwtensoep is echt comfortfood. In ons recept voor koolhydraatarme erwtensoep nemen we de traditionele comfortmaaltijd en transformeren deze naar "snert zonder erwt" - een versie die past binnen een koolhydraatarm dieet. Of je nu bewust bezig bent met je koolhydraatinname of gewoon op zoek bent naar een gezonde draai aan een klassiek gerecht, deze koolhydraatarme erwtensoep belooft een bewuste en voedzame maaltijd te zijn. 
Koolhydraatarm
Makkelijk
Bereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 2 uur 20 minuten
Totale tijd: 2 uur 35 minuten
Voedingswaarde: per portie

Calorieën

381kcal

Eiwitten

24g

Vetten

27g

Waarvan verzadigd

8g

Vezels

0g

Koolhydraten

5g

Suiker

0g

Zout

3g

Ingrediënten

  • 1 knolselderij 
  • 1 kleine broccoli 
  • 1 kleine prei 
  • 1 kleine courgette 
  • 320 gr schouderkarbonade (als je vegetarisch bent kan je deze weglaten)
  • 375 gr rookworst (als je vegetarisch bent kan je vega rookworst gebruiken)
  • 100 gr uitgebakken spekjes  (als je vegetarisch bent kan je vega spekjes gebruiken)
  • 2 laurierblaadjes 
  • 1 - 2 tl xanthaangom 
  • 1 liter water 

Methode

1

Schil de knolselderij en courgette. Snijd de courgette, knolselderij, en prei in grove stukken en pluk de roosjes van de broccoli.

2

Breng 1 liter water aan de kook met de boullionbasis. Voeg de groente er aan toe en leg de laurierblaadjes bovenop zodat je die makkelijker terug kan vinden.

3

Breng het geheel aan de kook en laat 15 minuten doorkoken. 

4

Haal de laurierblaadjes even uit de pan en pureer het geheel tot er geen stukjes meer in zitten.  

5

Snijd de schouderkarbonade in stukjes en voeg deze met de laurierblaadjes weer toe aan de pan. 

6

Laat de soep voor minimaal 2 uur pruttelen zodat het goed kan indikken. Wanneer het tot waterig blijft voeg je 1 tot 2 tl xanthaangom toe.  

7

Voeg het laatste half uurtje de rookworst in plakjes toe.  

8

Verdeel over de kommetjes en garneer met de uitgebakken spekjes en geniet met een lekker broodje van Smaakt. 

Gerelateerde artikelen

  • Bancontact
  • MasterCard
  • Visa
  • AmericanExpress
  • IDeal
  • Instagram
  • Facebook
© 2024 Holland & Barrett N.V. BTW-nummer BE 0455.192.888, Amerikalei 164, 2000 Antwerpen.
+32 9 2822968 | klantenservice@hollandandbarrett.com