Close

Gevulde paprika

gevulde paprika
Met dit gevulde paprika recept tover je in een handomdraai een feestelijk uitziende en voedzame maaltijd op tafel. Of je nu op zoek bent naar een evenwichtige maaltijd voor doordeweeks of een indrukwekkend gerecht voor speciale gelegenheden, dit gevulde paprika recept zal zeker aan je verwachtingen voldoen.

Met dit gevulde paprika recept tover je in een handomdraai een feestelijk uitziende en voedzame maaltijd op tafel. Of je nu op zoek bent naar een evenwichtige maaltijd voor doordeweeks of een indrukwekkend gerecht voor speciale gelegenheden, dit gevulde paprika recept zal zeker aan je verwachtingen voldoen. Het recept is vegetarisch. Liever vegan? Vervang de Parmezaanse kaas dan voor edelgistvlokken en bekijk ons vegan pesto recept!

Vegetarisch
Koolhydraatarm
Glutenvrij
Makkelijk
Serves 4 porties
Bereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 20 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Voedingswaarde: per portie

Calorieën

387kcal

Eiwitten

11g

Vetten

32g

Waarvan verzadigd

6g

Vezels

6g

Koolhydraten

12g

Suiker

8g

Zout

1g

Ingrediënten

  • 4 rode paprika’s 

  • 180 gr champignons

  • 100 gr ui

  • 3 teentjes knoflook

  • 40 gr walnoten

  • 50 gr pecannoten

  • 70 gr cherry tomaten

  • 1 el tomatenpurree

  • Parmezaanse kaas of edelgistvlokken als vegan optie

  • 2 tl Italiaanse kruidenmix 

  • Klontje roomboter of plantaardige boter

  • Voor de pestosaus:

Methode

1

Verwarm de oven voor op 180ºC. 

2

Haal het dakje van de paprika en verwijder de zaadlijsten. Snij de overige groentes grof en hak de nootjes heel fijn.

3

Verdeel de olijfolie over de ovenschaal en bestrooi met Italiaanse kruidenmix.

4

Maak ondertussen de pesto door alle pesto ingrediënten bij elkaar te voegen en te pureren met de staafmixer. 

5

Voeg de noten, de tomatenpuree en de cherry tomaatjes toe aan de pan. 
Bak dit voor ongeveer 2 minuutjes en voeg dan de pesto erbij, fruit dit kort aan en haal dan alles van het vuur.

6

Vul de paprika met de vulling en bestrooi als laatste met parmezaanse kaas. Bak voor 20-25 minuten.

7

Top af met de overgebleven pesto. Eet smakelijk!

Gerelateerde artikelen

  • Bancontact
  • MasterCard
  • Visa
  • AmericanExpress
  • IDeal
  • Instagram
  • Facebook
© 2024 Holland & Barrett N.V. BTW-nummer BE 0455.192.888, Amerikalei 164, 2000 Antwerpen.
+32 9 2822968 | klantenservice@hollandandbarrett.com