Close

Pornstar martini-dessert met vegan custard

kerstdessert met custard
Pornstar martini-dessert met vegan custard
Custard, al generaties lang genieten we ervan. We zijn ook nog lang niet uitgekeken op dit gele goedje, want met custard kun je alle kanten op. Van pastel de nata tot romige custardvla, met de veelzijdigheid van custard ontdek je elke keer weer een andere parel. Onze plantaardige variant mét passievrucht leent zich uitstekend als onderdeel in een kerstdessert, zoals het pornstar martini-dessert. Hieronder vind je beide recepten. 
Ook als je een lactose-intolerantie hebt of een vegan dieet volgt, wil je genieten van een heerlijk dessert met kerst. Met deze vegan custard gaat dat vast en zeker lukken. 

Voor de vegan custard

Gemiddeld
Kooktijd: 30 minuten

Ingrediënten

  • 660 ml plantaardige melk (bijvoorbeeld amandelmelk
  • 65 gram maiszetmeel 
  • 1 passievrucht 
  • 2 eetlepels plantaardige boter 
  • 65 gram vanillesuiker
  • ½ theelepel kurkuma 

Methode

1

Pak een kom en meng 120 ml plantaardige melk en het maiszetmeel.  

2

Doe de overige melk in een kleine kookpan en voeg de suiker toe. Verhit op middelhoog vuur. Laat op het vuur staan tot het suddert en er kleine belletjes verschijnen. 

3

Voeg het melk-zetmeel mengsel toe. Verlaag naar middel vuur. Roer rustig met een lepel door tot het mengsel is ingedikt. Dit duurt een paar minuten. 

4

Haal van het vuur en voeg de vanillesuiker, passievrucht, kurkuma en de boter toe. Meng het goed door elkaar. Voeg eventueel wat agar agar toe zodat de custard wat steviger wordt. Laat dit 20 minuten afkoelen. Tip: leg een stuk vershoudfolie over de pan en zorg ervoor dat het plastic de custard raakt. Hierdoor ontstaat er geen ‘vel’ op de custard.

5

Zet het pannetje, nadat deze afgekoeld is, in de koelkast voor minstens een uur. Daarna kun je het gebruiken. 
Deze custard is eigenlijk al heerlijk om zo te eten, maar je kunt het ook gebruiken als onderdeel in een dessert. Onze tip? Het pornstar martini-dessert! Dit dessert ziet er niet alleen enorm feestelijk uit, de combinatie van fris-zuur en zoet is onweerstaanbaar lekker. Het bestaat uit een laagje passievruchtcustard, limoenmousse en passievruchtromanoff. 

Voor de limoenmousse

Makkelijk
Kooktijd: 19 minuten

Ingrediënten

  • 250 ml (plantaardige) slagroom
  • 8 g vanillesuiker
  • rasp van 2 limoenen
  • sap van 2 limoenen
  • 1 gram agar agar

Methode

1

Klop de (plantaardige) slagroom stijf en voeg de vanillesuiker toe.  

2

Zet een steelpannetje op laag vuur en doe hierin de rasp en het sap van 2 limoenen. Laat dit langzaam warm worden, maar niet koken. 

3

Voeg de agar agar toe en roer in het pannetje tot het is opgelost. Zet dan het vuur uit.

4

Meng het limoenmengsel door de opgeklopte slagroom en laat vervolgens opstijven in de koelkast voor minimaal 2 uur. 

Voor de passievruchtromanoff

Makkelijk
Kooktijd: 15 minuten

Ingrediënten

  • 200 ml (plantaardige) slagroom
  • 25 g suiker 
  • 4 passievruchten 
  • 2 kleine borrelmaatjes wodka 
  • 100 ml passievruchtsap  

Methode

1

Doe de (plantaardige) slagroom en suiker in een kom en klop dit lobbig. 

2

Snijd de passievruchten open en lepel de pulp eruit. 

3

Meng nu de slagroom met de passievruchtpulp, wodka en het passievruchtsap goed door elkaar. Laat het geheel koud worden in de koelkast.  
Nu is het tijd om het pornstar martini-dessert op te maken. Pak een mooi martini-glas en doe er een laagje custard in. Doe daarop een laagje limoenmousse en vervolgens een laagje passievruchtromanoff. Top het glas af met een heerlijke meringue en voilá: een fris en fruitig dessert! 


Gerelateerde artikelen

  • Bancontact
  • MasterCard
  • Visa
  • AmericanExpress
  • IDeal
  • Instagram
  • Facebook
© 2024 Holland & Barrett N.V. BTW-nummer BE 0455.192.888, Amerikalei 164, 2000 Antwerpen.
+32 9 2822968 | klantenservice@hollandandbarrett.com