Close

Glutenvrije kokossnacks

Glutenvrije kokossnacks
Glutenvrije kokossnacks zijn het perfecte alternatief voor wie allergisch of intolerant is aan gluten. Ontdek ons recept.

 

Kokos is ontzettend veelzijdig. Deze tropische vrucht wordt gebruikt in soepen en sauzen, je kan bakken en braden in kokosolie en kokoswater is een heerlijke dorstlesser. Daarnaast past geraspte kokos perfect in zoete gerechten. Wij delen een paar van onze favoriete kokossnacks!

Zweedse chocolade-kokosballetjes

Deze chocolade-kokosballetjes zijn echt in een handomdraai gemaakt! Het enige dat jij hoeft te doen is alle ingrediënten (behalve de geraspte kokos!) in een kom doen, alles mengen en er vervolgens balletjes van rollen. Rol de balletjes tenslotte door de kokosrasp tot ze helemaal bedekt zijn en zet ze ongeveer 2 uur in de koelkast.

Ingrediënten:

* = verkrijgbaar bij Holland & Barrett

Liever een healthy variant? Meng dan 100 gram dadels, ca 75 gram noten, 1 eetlepel kokosolie en 2 eetlepels cacao in een keukenmachine tot een glad mengsel. Laat de dadels voor gebruik wel eerst een paar minuten weken in een bakje warm water. Rol er vervolgens met je handen balletjes van, rol de balletjes door de kokosrasp en laat ze opstijven in de koelkast.

Zelfgemaakte popcorn in kokosolie

De lekkerste popcorn maak je gewoon zelf! Wist je dat je voor zelfgemaakte popcorn maar een paar ingrediënten nodig hebt? Zelfgemaakte popcorn is zo klaar en bevat minder calorieën dan bijvoorbeeld chips. Daarnaast kan je door zelf kruiden toe te voegen eindeloos variëren. Kokosolie is zeer geschikt om gedurende langere tijd op hoge temperatuur te verhitten en daarom ook ideaal voor het maken van popcorn.

Ingrediënten:

* = verkrijgbaar bij Holland & Barrett

Liever zoet of liever zout? Voeg voor zoute popcorn een beetje zeezout toe, voor zoete popcorn wat poedersuiker. Je kan natuurlijk ook variëren met andere kruiden. Wat dacht je van paprikapoeder, peper, uienpoeder of kerrie?

Bereidingswijze:
1. Doe wat kokosolie in een diepe vuurvaste pan en laat de olie goed warm worden. Om te testen of de temperatuur goed is, kan je een paar maïskorrels in de pan gooien. Gaan de maïskorrels meteen ronddraaien? Dan is de olie warm genoeg en kan je meer maïs in de pan doen. Schud vervolgens goed met de pan, zodat alle maïs bedekt is met kokosolie. Denk er wel aan dat de maïskorrels terwijl je ze popt veel groter zullen worden, dus doe de pan niet te vol! Als alle maïskorrels gepopt zijn, zet je het vuur uit.
2. Bestrooi de popcorn met zout of andere kruiden, en voeg eventueel naar smaak nog een beetje extra gesmolten kokosolie toe.

Flapjacks met kokos en kers

Ingrediënten: (voor 12 flapjacks)

* = verkrijgbaar bij Holland & Barrett

1. Verwarm de oven voor op 180˚C en vet een bakvorm van ongeveer 30 x 23 cm in.
2. Verwarm de agavesiroop en kokosolie in een pan en laat smelten. Meng dit samen met de dadels of pruimen in een keukenmachine tot een gladde pasta.
3. Doe in een kom en meng de overige ingrediënten er doorheen. Giet het mengsel in de bakvorm en strijk de bovenkant glad.
4. Bak de flapjacks goudbruin in ongeveer 25 à 30 minuten. Laat 5 minuten afkoelen en snij het geheel dan in 12 repen. Haal de flapjacks pas uit de bakvorm als ze afgekoeld zijn.

Eet smakelijk!

Gerelateerde artikelen

  • Bancontact
  • MasterCard
  • Visa
  • AmericanExpress
  • IDeal
  • Instagram
  • Facebook
© 2024 Holland & Barrett N.V. BTW-nummer BE 0455.192.888, Amerikalei 164, 2000 Antwerpen.
+32 9 2822968 | klantenservice@hollandandbarrett.com