Close

Glutenvrije rabarbertaart

glutenvrije rabarbertaart
Deze glutenvrije rabarbertaart is gemaakt met havermeel en amandelmeel, waardoor er geen gluten in zitten! Maak nu dit heerlijke dessert die populair is in de lente en zomer, wanneer rabarber overvloedig verkrijgbaar is.

Rabarbertaart is een heerlijk dessert die populair is in de lente en zomer, wanneer rabarber overvloedig verkrijgbaar is. De zoetzure smaak van de rabarber gaat goed samen met de kaneel en de romigheid van de kokosmelk. Daarnaast is deze rabarbertaart ideaal voor mensen die een glutenvrij dieet volgen. De glutenvrije rabarbertaart is namelijk gemaakt met havermeel en amandelmeel, waardoor er geen gluten in zitten!

Glutenvrij
Lactosevrij
Vegetarisch
Gemiddeld
Serves 10 punten (voedingswaarde per punt)
Bereidingstijd: 30 minuten
Kooktijd: 50 minuten
Totale tijd: 1 uur 20 minuten
Voedingswaarde: per portie

Calorieën

281kcal

Eiwitten

6g

Vetten

21g

Waarvan verzadigd

12g

Vezels

2g

Koolhydraten

17g

Suiker

8g

Zout

0g

Ingrediënten

Methode

1

Verwarm de oven voor op 180 graden onder en bovenwarmte of 160 graden hetelucht. 

2

Vet de bakvorm in of bekleed de bakvorm met bakpapier. 

3

Kneed alle ingrediënten voor het deeg door elkaar tot een soepele deegbal. Verdeel het deeg over de bodem van de springvorm. Gebruik hier eventueel de bolle kant van een koude nattte lepel voor, dan krijg je een mooie egale bodem. Bak de taartbodem zo'n 15 minuten in de oven. 

4

Maak ondertussen de gele room. Doe de kokosmelk (houd 3 el achter de hand) samen met de vanille in een pannetje en verwarm dit totdat de damp er vanaf komt.

5

Klop het zoetmiddel samen met de eidooiers, arrowroot en de achtergebleven melk tot een dik papje zonder klontjes.

6

Schenk al roerend de warme melk bij het arrowroot papje en breng het aan de kook in een pannetje. Blijf ondertussen goed roeren, zo’n 3 a 5 minuten totdat de room begint in te dikken. Zet het vuur uit en laat de room afkoelen.

7

Wanneer de room stevig genoeg is kun je deze over de taartbodem verdelen. Snijd ondertussen de rabarber in stukjes en doe de stukjes in een mengkom. Verdeel hier de arrowroot en het zoetmiddel overheen en schud alles heen en weer. 

8

Verdeel de rabarberstukjes over de room, maak er eventueel een mooi patroon van. Bak de taart in zo'n 45 a 50 minuten goudbruin in de oven. Laat de taart helemaal afkoelen en genieten maar!

Gerelateerde artikelen

  • Bancontact
  • MasterCard
  • Visa
  • AmericanExpress
  • IDeal
  • Instagram
  • Facebook
© 2024 Holland & Barrett N.V. BTW-nummer BE 0455.192.888, Amerikalei 164, 2000 Antwerpen.
+32 9 2822968 | klantenservice@hollandandbarrett.com