Inloggen
Of maak een accountAccount aanmaken
11 May 2022
Heb jij zin in pannenkoeken maar heb je een gluten allergie of intolerantie? De Glutenvrije Bakker maakt het makkelijk om van glutenvrije recepten te smullen! Probeer nu dit heerlijke recept en verwen jezelf door een topping naar keuze te gebruiken. Je kunt elk moment van de dag van de pannenkoeken genieten.
Calorieën
1087kcalEiwitten
63gVet
40gVerzadigd
17gVezels
1gKoolhydraten
119gSalt
3gPannenkoekenmix van de Glutenvrije Bakker
800 ml halfvolle melk, soja melk of amandel melk als je het FODMAP dieet volgt
5 eieren of eivervanger
Margarine, boter of kokosolie om in te bakken
optioneel voor fruitpannenkoeken:
2 el honing of ahornsiroop
2 tl gemalen ceylon kaneel
3 appels zonder klokhuis en in dunne plakjes gesneden of 1 hele banaan
1
Meng in een beslagkom de melk, de eieren en de pannenkoekenmix. Meng tot eenglad beslag (voor de fruit pannenkoeken voeg de honing, kaneel, banaan of appel toe).
2
Verhit een koekenpan en smelt hierin een klontje margarine. Bak de pannenkoeken op een middelhoog vuur goudbruin.
3
Serveer de pannenkoeken naar keuze met vers fruit, cacao nibs of probeer een scheutje agave of ahorn siroop.
4
Smullen maar!