Close
Glutenvrije cannoli's

Glutenvrije cannoli’s

01 Apr 2022 • 1 minuten

De Italiaanse keuken, wij zijn er dol op! Zeker de desserts of zoetigheden bij de koffie. Maar voor iemand met een glutenintolerantie kan zo'n lekkere Italiaanse traktatie nogal een uitdaging zijn. De oplossing? Een glutenvrije bakmix! Je maakt er de lekkerste glutenvrije traktaties mee, waaronder cannoli.

Wat heb je nodig?

Voor het deeg

Voor de vulling

  • 250 gr ricotta
  • 100 gr Griekse yoghurt
  • druppeltje vanille-extract
  • 1 banaan, geprakt
  • 50 gr extra pure chocolade

Overige benodigdheden

  • deegroller
  • cannolivorm
  • spuitzak

Hoe maak je het?

1. Begin met het deeg voor de cannoli. Voeg hiervoor alle ‘deeg’ ingrediënten samen en kneed het tot een deegbal. Wikkel de deegbal in doorzichtig folie en laat het ongeveer 20 minuten rusten op kamertemperatuur.

2. Rol het deeg uit met een deegroller uit en snijd het in rondjes. Tip: je kan ook de bovenkant van een glas gebruiken om rondjes uit het deeg te drukken. Laat het deeg weer even rusten en vet ondertussen de cannolivormpjes in met wat kokos- of arachideolie.

3. Bestrijk het deeg met wat eigeel om het in vorm te houden en schuif de cannoli voorzichtig van het vormpje. Frituur de cannoli kort in een ruimte pan gevuld met arachideolie.

4. Roer ondertussen alle ingrediënten voor de vulling, behalve de chocolade, door elkaar en stop het beslag in een spuitzak. Vul de gefrituurde cannoli met de vulling en bestrooi ze met wat gehakte chocolade.

  • Bancontact
  • MasterCard
  • Visa
  • AmericanExpress
  • IDeal
  • Instagram
  • Facebook
© 2024 Holland & Barrett N.V. BTW-nummer BE 0455.192.888, Amerikalei 164, 2000 Antwerpen.
+32 9 2822968 | klantenservice@hollandandbarrett.com