Close
Glutenvrije appeltaart

Zelf glutenvrije appeltaart maken

17 Jun 2022 • 4 minuten

Kan jij ook zo genieten van een zelfgebakken appeltaart? Alleen al van de geur worden wij helemaal enthousiast! Maar als je een glutenintolerantie hebt, kan deze lekkere traktatie nogal een uitdaging. Taarten, koekjes en andere zoete baksels worden namelijk vaak van bepaalde granen, die gluten bevatten.Met dit lekkere glutenvrije appeltaart recept, bak jij thuis zelf de lekkerste appeltaart - helemaal glutenvrij!

Glutenvrij
FODMAP
Makkelijk
Serves 10 puntjes
Bereidingstijd: 1 uur
Kooktijd: 1 uur
Totale tijd: 2 uur
Voedingswaarde: per portie

Calorieën

374kcal

Eiwitten

3g

Vetten

16g

Waarvan verzadigd

7g

Vezels

2g

Koolhydraten

55g

Suiker

25g

Zout

0g

Ingrediënten

  • 275 g Schär Mix It Universal

  • 75 g boekweitmeel

  • ½ tl zout

  • 1 tl kaneel

  • 180 g koude roomboter + een beetje extra om in te vetten

  • 1 ei

  • 125 g kokosbloesemsuiker*

  • Een beetje glutenvrij paneermeel voor over de bodem

  • Een springvorm van 20 cm

  • Bakpapier

  • 6 Elstar appels

  • 100 g rozijnen

  • 4 el kokosbloesemsuiker*

  • 1 el kaneel

Methode

1

Wel de rozijnen door ze 10 minuten in een bakje met heet water te zetten.

2

Giet ze daarna af en leg op een stuk keukenpapier om uit te lekken. Dep goed droog.

3

Schil de appels en snijd deze in kleine blokjes. Doe in een kom.

4

Voeg hier kokosbloesemsuiker, kaneel en de rozijnen aan toe en roer goed door elkaar. Zet opzij.

5

Doe voor het deeg Schär Mix It Universal, boekweitmeel, kokosbloesemsuiker, zout en kaneel in een kom. Roer door elkaar.

6

Snijd de koude boter in blokjes en voeg dit samen met het ei toe aan de droge ingrediënten.

7

Mix met een mixer met deeghaken tot een mooie deegbal. Rol het deeg in huishoudfolie en leg 20 minuten in de koelkast.

8

Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.

9

Bekleed de springvorm met bakpapier en vet de zijkanten van de vorm in met een beetje boter.

10

Neem ½  van het deeg en verdeel stukjes van het deeg over de bodem van de springvorm. Druk dit met je handen aan tot een egale bodem. Neem ¼ van het overgebleven deeg en druk dit tegen de zijkanten van de springvorm. Bewaar het overige deeg voor de bovenkant van de appeltaart.

11

Strooi een beetje glutenvrij paneermeel over de bodem van de appeltaart. Dit neemt eventueel vocht op dat nog uit de appels komt en voorkomt dat de taart een te natte bodem krijgt.

12

Verdeel het appelmengsel over de springvorm.

13

Maak nu van het overgebleven deeg met je handen rolletjes, door een balletje deeg door je handen te rollen. Leg deze over het appelmengsel, zodat je een ruitpatroon krijgt. Druk aan met je handen.

14

Bak de appeltaart voor 60 minuten in de oven.

  • Bancontact
  • MasterCard
  • Visa
  • AmericanExpress
  • IDeal
  • Instagram
  • Facebook
© 2024 Holland & Barrett N.V. BTW-nummer BE 0455.192.888, Amerikalei 164, 2000 Antwerpen.
+32 9 2822968 | klantenservice@hollandandbarrett.com