Close

Glutenvrije appelbeignets

glutenvrije appelbeignets
Gek op appelbeignets en eet je glutenvrij? Probeer nu ons glutenvrije appelbeignets recept! Perfect voor de decembermaand.
Verwelkom de decembermaand met ons verrukkelijke recept voor glutenvrije appelbeignets. Deze wintertraktatie combineert de smaak van friszoete appel en verwarmende kaneel. Omdat deze appelbeignets gemaakt zijn met bruine rijstmeel en boekweitmeel zijn ze vrij van gluten. Deze glutenvrije appelbeignets zijn ook gemakkelijk vegan te maken door het ei te vervangen met een lijnzaad-ei!
Glutenvrij
Vegan
Makkelijk
Bereidingstijd: 20 minuten
Voedingswaarde: per portie

Calorieën

132kcal

Eiwitten

3g

Vetten

1g

Waarvan verzadigd

0g

Vezels

2g

Koolhydraten

27g

Suiker

13g

Zout

0g

Ingrediënten

Methode

1

Meng de melen samen met het bakpoeder en het snufje zout in een mengkom. Voeg hier het ei (of ei-vervanger) en bruiswater aan toe samen met de vanille en amandeldrink. Roer het beslag met een garde door elkaar tot een glad beslag. Doe de kaneel en kokosbloesemsuiker in een apart kommetje en zet dit even apart. 

2

Schil de appels en haal het klokhuis eruit. Snijd hier dikke schijven van en besmeer ze met een beetje citroensap tegen het verkleuren. Strooi er wat kaneelsuiker overheen. 

3

Verhit de olie in de frituurpan of in een braadpan tot 180 graden. Spatel het beslag nog even goed door elkaar. Wentel de appelschijven één voor één door het beslag en bak ze in een paar minuten goudbruin aan beide kanten. Leg ze op een groot bord met twee vellen bakpapier en wentel ze nog even door de kaneelsuiker. Eetsmakelijk! 

Gerelateerde artikelen

  • Bancontact
  • MasterCard
  • Visa
  • AmericanExpress
  • IDeal
  • Instagram
  • Facebook
© 2024 Holland & Barrett N.V. BTW-nummer BE 0455.192.888, Amerikalei 164, 2000 Antwerpen.
+32 9 2822968 | klantenservice@hollandandbarrett.com