Close
pompoenbrood

Glutenvrij pompoenbrood

06 Oct 2022 • 3 minuten

Ben je op zoek naar het ideale herfstige tussendoortje, en eet je glutenvrij? Probeer dan eens ons glutenvrije pompoenbrood! Je maakt dit recept met een verse flespompoen en de typisch herfstige kruidenmix: pumpkin spice. Gebruik plantaardige melk om je pompoenbrood ook lactosevrij te maken. Eet smakelijk!

Vegetarisch
Glutenvrij
Lactosevrij
Makkelijk
Serves 10 stukken
Bereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Totale tijd: 1 uur
Voedingswaarde: per portie

Calorieën

98kcal

Eiwitten

4g

Vetten

4g

Waarvan verzadigd

1g

Vezels

1g

Koolhydraten

10g

Suiker

1g

Zout

1g

Ingrediënten

Methode

1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Maak de pompoen schoon, snijd deze in blokjes en kook deze in 15-20 minuten gaar.

3

Laat de pompoen afkoelen en pureer tot een gladde puree. Mix daarna de puree met de eieren, agave siroop en een scheutje (plantaardige) melk.

4

Meng het havermeel, amandelmeel, bakpoeder, chiazaad en pumpkinspice in een aparte kom door elkaar. Voeg daarna de mix bij de gepureerde pompoen en mix alles tot een glad beslag.

5

Giet alles in een ingevet cakeblik en bestrooi met pompoenpitten.

6

Bak het pompoenbrood in 40-45 minuten gaar.

  • Bancontact
  • MasterCard
  • Visa
  • AmericanExpress
  • IDeal
  • Instagram
  • Facebook
© 2024 Holland & Barrett N.V. BTW-nummer BE 0455.192.888, Amerikalei 164, 2000 Antwerpen.
+32 9 2822968 | klantenservice@hollandandbarrett.com