Close

Amandelmeel maken

amandelmeel
Wil je een recept met amandelmeel maken, en heb je het niet in huis? Amandelmeel maak je gemakkelijk zelf!
Wil je een recept met amandelmeel maken, en heb je het niet in huis? Amandelmeel maak je gemakkelijk zelf! Lees hier hoe je in een handomdraai amandelmeel maakt van blanke amandelen, of met één extra handeling, van bruine amandelen. Amandelmeel is een ideaal glutenvrij alternatief voor tarwebloem in allerlei baksels. Toch liever kant-en-klare amandelmeel? Bestel amandelmeel gemakkelijk online.
Glutenvrij
Vegan
Makkelijk
Bereidingstijd: 5 minuten
Voedingswaarde: per portie

Calorieën

621kcal

Eiwitten

24g

Vetten

53g

Waarvan verzadigd

4g

Vezels

12g

Koolhydraten

5g

Suiker

5g

Ingrediënten

Methode

1

Doe de amandelen in een foodprocessor of hakmolentje van een staafmixer en maal tot een meer of minder fijn amandelmeel. Laat de messen nooit lang achter elkaar draaien maar gebruik ze pulserend. Zo voorkom je dat de olie uit de amandelen vrijkomt en er een soort pindakaas/notenpasta van amandelen ontstaat. Ook heel lekker trouwens maar we maken vandaag amandelmeel.  

2

Wanneer de amandelen fijngemalen zijn tot meel kun je het amandelmeel in een schone pot doen. Bewaar de pot gesloten op kamertemperatuur.  

3

TIP! Gebruik je bruine amandelen? Dan kun je ervoor kiezen om eerst het bruine vliesje te verwijderen. Daarvoor breng je in een pannetje een laagje water aan de kook, voeg de amandelen toe en kook gedurende 30 seconden. Giet het pannetje na 30 seconden leeg in een zeef of vergiet en spoel de amandelen met koud water. Leg de amandelen op een theedoek en wrijf de amandelen langs elkaar om de vliesje los te maken. Laat de amandelen goed drogen voordat je ze gaat malen.

Gerelateerde artikelen

  • Bancontact
  • MasterCard
  • Visa
  • AmericanExpress
  • IDeal
  • Instagram
  • Facebook
© 2024 Holland & Barrett N.V. BTW-nummer BE 0455.192.888, Amerikalei 164, 2000 Antwerpen.
+32 9 2822968 | klantenservice@hollandandbarrett.com