Close
Chai latte

Chai latte

11 May 2022 • 2 minuten

Wat is er op een druilerige dag nou lekkerder dan met een warm drankje op de bank kruipen? Bij warme winterdrankjes denk je misschien al snel aan warme chocolademelk en thee, maar kies een volgende keer ook eens voor zelfgemaakte kurkuma golden milk of chai latte!

Chai latte is een kruidig drankje dat o.a. in Zuid-Azië veel wordt gedronken. Chai latte wordt ook wel eens ‘chai tea latte’ genoemd, maar dit is eigenlijk niet helemaal correct: chai betekent namelijk thee.
Zwarte thee, melk en water vormen de basis van chai latte, waar verder allerlei specerijen aan worden toegevoegd. Je kan hierbij denken aan kardemom, gember, kaneel, anijs en kruidnagel, maar ook bijvoorbeeld aan cacaopoeder of vanille.

Chai latte is tegenwoordig op steeds meer plekken te koop, maar zelf chai latte is ook heel eenvoudig. Met ons chai latte recept zet jij binnen een paar minuten een heerlijke mok kruidige chai latte op tafel!

Vegan
Lactosevrij
Makkelijk
Serves 2
Bereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd:
Totale tijd: 15 minuten
Voedingswaarde: per portie

Calorieën

33kcal

Eiwitten

1g

Vetten

2g

Waarvan verzadigd

0g

Vezels

1g

Koolhydraten

2g

Suiker

1g

Ingrediënten

  • 400 ml melk of een melkvervanger*

  • 450 ml water

  • 2 zakjes Indiase zwarte thee

  • 1 theelepel kaneel

  • 1/2 theelepel kruidnagelpoeder

  • 1/2 theelepel kardemompoeder

  • 1/2 theelepel nootmuskaatpoeder

  • 2 eetlepels ahornsiroop of agavesiroop

  • optioneel: 2 steranijsjes als topping

Methode

1

Doe alle specerijen samen met 450 ml water in een steelpan en breng dit al roerend aan de kook.

2

Laat 5 minuutjes zachtjes doorpruttelen.

3

Hang vervolgens de theezakjes in de pan, of vul een theefilter met losse thee. Laat dit mengsel vervolgens nog eens 10 minuten koken.

4

Verwarm ondertussen de melk in een apart pannetje. 

5

Giet het kruidenmengsel door een theezeef, zodat de meeste kruiden uit het water gefilterd worden. 

6

Vul je favoriete mok voor de helft met het theemengsel en giet de warme melk er vervolgens overheen. Voeg naar smaak ahornsiroop of agavesiroop toe als je van wat extra zoetigheid houdt. Maak je chai latte helemaal af door er een steranijsje in te doen!

7

Bonustip: heb je een melkopschuimer? Dan kan het lekker zijn om de helft van de melk in de melkopschuimer op te warmen, zodat je Chai Latte een heerlijke schuimlaag krijgt. 

  • Bancontact
  • MasterCard
  • Visa
  • AmericanExpress
  • IDeal
  • Instagram
  • Facebook
© 2024 Holland & Barrett N.V. BTW-nummer BE 0455.192.888, Amerikalei 164, 2000 Antwerpen.
+32 9 2822968 | klantenservice@hollandandbarrett.com