Close
hondenkoekjes bakken

Gezonde hondenkoekjes met pindakaas en banaan voor je trouwe viervoeter (en jezelf)

29 Sep 2022 • 2 minuten

Wat is leuker dan koekjes bakken? Koekjes bakken die je kunt delen met jouw trouwe viervoeter, natuurlijk! Deze hondenkoekjes met pindakaas en banaan zijn eenvoudig te maken en dankzij de pindakaas zijn ze een onweerstaanbare traktatie voor iedere hond. En het klinkt misschien gek, maar deze hondenkoekjes zijn ook lekkere snacks voor baasjes. Ideaal om je trouwe viervoeter (en jezelf) eens lekker en gezond te verwennen. 

Wist je trouwens dat pindakaas ook voor honden een goede bron van eiwitten en gezonde vetten is? Het is echter wel belangrijk dat je 100% pure pindakaas gebruikt zonder toevoegingen zoals xylitol. Let wel op, geef deze koekjes met mate aan je hond. Traktaties en menselijke voeding mogen namelijk niet meer dan 10% deel uitmaken van de dagelijkse calorie-inname van jouw hond.

Vegan
Vegetarisch
Makkelijk
Serves 15 koekjes
Bereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 15 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Voedingswaarde: per portie

Calorieën

1011kcal

Eiwitten

38g

Vetten

55g

Waarvan verzadigd

8g

Vezels

17g

Koolhydraten

83g

Suiker

27g

Zout

0g

Ingrediënten

  • 75 gram havermout of havermeel

  • 100 gram 100% pure pindakaas (zonder xylitol, suiker en zout)

  • 1 rijpe banaan (hoe rijper, hoe beter)

  • Een snufje kaneel

Methode

1

Verwarm de oven voor op 175 graden;

2

Pureer de banaan zo fijn mogelijk;

3

Gebruik je havermout? Maal deze dan eerst fijn tot meel in een blender;

4

Doe de pindakaas samen met de banaan, kaneel en havermeel in een beslagkom; 

5

Kneed de ingrediënten tot een soepel deeg. Het deeg moet een beetje vettig aanvoelen en niet te droog of kruimelig. Merk je dat het deeg te droog is? Voeg dan steeds een extra theelepel pindakaas toe aan het deeg tot je de juiste consistentie hebt bereikt;

6

Rol het deeg uit op een stuk bakpapier tot een dikte van 1 cm;

7

Gebruik een vormpje om vormen uit te steken en leg deze op de bakplaat met bakpapier. Je kunt ook balletjes maken van het deeg en deze plat drukken op de bakplaat; 

8

Schuif de bakplaat met de koekjes de voorverwarmde oven in en bak ze in 15 minuten af. De koekjes zijn gaar als de onderkant goudbruin is;

9

Laat de koekjes even afkoelen voor je ze van de bakplaat afhaalt. Voelen de koekjes wat zacht aan? Geen zorgen, zodra de koekjes afgekoeld zijn, worden ze harder;

10

De koekjes blijven het lekkerst in de koelkast in een afgesloten bakje. Je kan ze dan tot 14 dagen bewaren. Maar waarschijnlijk zijn de koekjes voor die tijd al lang op! 

Shop de ingrediënten

  • Bancontact
  • MasterCard
  • Visa
  • AmericanExpress
  • IDeal
  • Instagram
  • Facebook
© 2024 Holland & Barrett N.V. BTW-nummer BE 0455.192.888, Amerikalei 164, 2000 Antwerpen.
+32 9 2822968 | klantenservice@hollandandbarrett.com