Close
vegan glutenvrije chocoladetaart

Glutenvrije vegan chocoladetaart

14 Jul 2022 • 6 minuten

Heel eenvoudig om te bereiden, overheerlijk en verrijkt met superfoods. Deze glutenvrije vegan chocoladetaart zal de meest intense verlangens naar chocolade stillen.

Vegan
Vegetarisch
Lactosevrij
Glutenvrij
Moeilijk
Serves 12 stukken
Bereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 45 minuten
Totale tijd: 1 uur 5 minuten
Voedingswaarde: per portie

Calorieën

402kcal

Eiwitten

9g

Vetten

34g

Waarvan verzadigd

17g

Vezels

4g

Koolhydraten

14g

Suiker

12g

Zout

0g

Ingrediënten

Methode

1

Verwarm de oven voor op 180 °C / 160 °C hetelucht

2

Meng de gebroken lijnzaad in met 2,5 eetlepel water om een flax-egg (lijnzaad eivervanger) te maken. Roer goed door en laat daarna 5 minuten staan

3

Ontpit de dadels en schenk er kokend water overheen om ze zacht te maken

4

Doe alle droge ingrediënten in een keukenmachine en pulseer om te mengen

5

Voeg het flax-egg, kokosolie, ahornsiroop en vanille toe aan de keukenmachine en pureer kort tot er een kruimelig beslag ontstaat met een plakkerige consistentie die blijft kleven als je het tussen twee vingers drukt. De taartbodem is nu compleet!

6

Bekleed een ronde bakvorm met losse bodem met bakpapier en bestrijk de bodem en zijkanten met een dun laagje kokosolie om aankoeken te voorkomen

7

Doe de taartbodem mix in de bakvorm en verspreid gelijkmatig over de bodem en zijkanten

8

Leg een stuk bakpapier over de taartbodem en bedek met (keramische) bakbonen

9

Bak de taartbodem in de voorverwarmde oven voor 15 minuten totdat deze goudbruin is

10

Haal de taartbodem uit de oven en verwijder het bakpapier en de bakbonen en laat de taartbodem afkoelen

11

In de tussentijd, doe de cacaoboter en kokosolie in een hittebestendige kom en verwarm au-bain-marie

12

Haal de pan van de warmtebron als de cacaoboter en kokosolie gesmolten zijn. Voeg de cacaopoeder, ahornsiroop en zout toe en klop tot je een gladde chocolade substantie hebt

13

Voeg daarna de tofu, plantaardige melk, cacao- & hazelnootspread, dadels (zonder het water) en chocolade mix toe aan een keukenmachine

14

Blender tot je een gladde substantie hebt. Het kan zijn dat je het beslag een aantal keer van de zijkanten van de keukenmachine af moet spatelen

15

Proef het beslag en voeg eventueel meer ahornsiroop toe naar smaak

16

Voordat het beslag weer hard wordt, schep de chocolade vulling in je taartbodem. Maak glad met een spatel

17

Plaats de taart voor 30 – 60 minuten in de koelkast of totdat de vulling de gewenste consistentie heeft bereikt

18

Snijd in 12 gelijke stukken en serveer

  • Bancontact
  • MasterCard
  • Visa
  • AmericanExpress
  • IDeal
  • Instagram
  • Facebook
© 2024 Holland & Barrett N.V. BTW-nummer BE 0455.192.888, Amerikalei 164, 2000 Antwerpen.
+32 9 2822968 | klantenservice@hollandandbarrett.com