Close

Natuurlijke Verzorging

Zoek deze zomer de verzorging op van de natuur

natuurlijke-verzorging

De natuur biedt een schat aan prachtige ingrediënten die goed zijn voor jou en het milieu niet beschadigen. Een goede reden dus om te kiezen voor natuurlijke verzorgingsproducten! Maar wat betekent natuurlijk eigenlijk? En zijn natuurlijke ingrediënten wel echt altijd de beste keuze? Om je hierbij te helpen, delen wij onze beste tips en fijnste producten op het gebied van natuurlijke verzorging.

 

De huid is ons grootste orgaan, we dragen haar ons hele leven mee. Het is dus belangrijk om je huid goed te verzorgen en met aandacht jouw producten te kiezen. Bij ons vind je prettige producten met ingrediënten in hun meest pure vorm. Ook selecteren we zoveel mogelijk natuurlijke ingrediënten voor onze producten. We zijn continue bezig met de ontwikkeling van ons assortiment en helpen je graag in jouw zoektocht naar natuurlijke verzorgingsproducten.

 

Wil je meer weten over de kracht van de natuur en ben je nieuwsgierig naar wat bepaalde ingrediënten voor jouw huid kunnen betekenen? We vertellen je er graag alles over. Zoek deze zomer de verzorging op van de natuur

Wat is natuurlijke verzorging bij H&B?

Bij Holland & Barrett gaan we bij natuurlijke verzorging uit van producten met ingrediënten die zo min mogelijk bewerkt zijn. We kiezen altijd voor ingrediënten die hun oorsprong vinden in de natuur. Als we synthetische stoffen toevoegen, doen we dit alleen om bepaalde effecten, zoals houdbaarheid, te bereiken.

 

Natuurlijke versus synthetische ingrediënten

Natuurlijke ingrediënten zijn afkomstig uit natuurlijke bronnen. Ze bevatten geen synthetische bestanddelen. Maar om die natuurlijke ingrediënten optimaal tot hun recht te laten komen, worden in verzorgingsproducten wel vaak synthetische stoffen toegevoegd. Dit om een crème bijvoorbeeld beter smeerbaar te maken of de houdbaarheid van een lotion te verlengen.

 

Een voorbeeld: aloë vera is een natuurlijk ingrediënt. Deze plant heeft voedende en hydraterende eigenschappen. Om van deze eigenschappen gebruik te maken in bijvoorbeeld een crème of lotion, kan het ingrediënt niet zomaar in een flesje worden gestopt. Er moeten andere ingrediënten aan worden toegevoegd om het natuurlijke ingrediënt langer te kunnen bewaren. Synthetische stoffen maken dit mogelijk.

 

Zijn natuurlijke ingrediënten altijd beter?

Er zijn een heleboel natuurlijke ingrediënten die goed zijn voor je huid, zoals de hierboven genoemde aloë vera, sheaboter en kokos. Toch zijn er ook een aantal natuurlijke ingrediënten die een irriterende of allergische reactie uit kunnen lokken. Denk maar aan de prikkende brandnetel die, als je hem niet op de juiste manier gebruikt, kan zorgen voor roodheid en jeuk. Natuurlijke producten zijn dus niet altijd beter dan synthetische producten. Beide ingrediënten kunnen zorgen voor huidirritaties.

 

Gelukkig zijn er een heleboel natuurlijke ingrediënten die je juist wel in je huidverzorging wil opnemen. De kracht van de natuur is eindeloos! Om je een eindje op weg te helpen, nemen wij je mee in onze natuurlijke favorieten.

Ontdek onze natuurlijke ingrediënten

Shop onze favoriete natuurlijke verzorgingsproducten

Veelgestelde vragen over natuurlijke verzorging

Wat is het verschil tussen natuurlijke en synthetische ingrediënten?

 

Zijn verzorgingsproducten met natuurlijke ingrediënten beter?

 

Wat zijn de voordelen van natuurlijke verzorgingsproducten voor je lichaam?

 

Wat zijn vegan verzorgingsproducten?

 
  • Bancontact
  • MasterCard
  • Visa
  • AmericanExpress
  • IDeal
  • Instagram
  • Facebook
© 2023 Holland & Barrett N.V. BTW-nummer BE 0455.192.888, Amerikalei 164, 2000 Antwerpen.
+32 9 2822968 | klantenservice@hollandandbarrett.com