Close
Himalaya herbals

Himalaya Herbals: Fijne kruidenoplossingen op basis van wetenschap

18 Aug 2021 • 1 minuten

Himalaya Herbals is al negen decennia lang op een missie om wellness en verzorging onderdeel van elk huishouden te maken. Dit doen ze door wetenschap te combineren met kruidenoplossingen en deze kennis te verwerken in fijne verzorgingsproducten. 

Het aanbod van Himalaya verschilt van supplementen tot haar-, huid- en tandverzorging. Ze hebben een groot assortiment aan verzorgingsproducten, afgestemd op jouw specifieke behoeftes!  

De natuur als inspiratiebron  

Het verhaal van Himalaya start in 1930 als Dr. Manal, de grondlegger van het merk, ronddwaalt in de bossen van Birma. Hij raakte geïnspireerd en verwonderde zich over de schoonheid en rijkdom van de natuur. 

Na het zien van een kudde wilde olifanten, begon hij te dromen over een natuurlijk middel dat de op hol geslagen dieren zou kunnen kalmeren. In 1934 werd zijn droom werkelijkheid: Dr. Manal creëerde ‘s werelds eerste natuurlijke antihypertensivum, een bloeddrukverlagend middel. Het vormde meteen ook de grondslag voor zijn merk Himalaya Herbals. 

Dr. Manal was vastbesloten om zijn kennis over planten en kruiden te delen. Hij wilde mensen kennis laten maken met de genezende en rustgevende kracht van de natuur. In combinatie met wetenschappelijk onderzoek bracht hij diverse producten uit. En nu, ruim 90 jaar later, heeft dit idee zich vertaald in Himalaya’s missie om van wellness-, en verzorgingsproducten een belangrijk onderdeel te maken van elk huishouden wereldwijd! 

Een combinatie van kruiden en wetenschap 

De producten van Himalaya zijn gebaseerd op Ayurvedische wijsheden en kruiden. Ayurveda, een oude geneeswijze afkomstig uit India, maakt gebruik van kruiden voor het behoud van een goede gezondheid.  

Dr. Manal was ervan overtuigd dat traditionele geneeskunde geloofwaardig moest zijn om algemeen aanvaard te worden. Geloofwaardigheid van medicijnen kan worden bereikt door wetenschappelijke validatie. Hij zag het als zijn missie om Ayurveda te moderniseren en veilige en effectieve producten te ontwikkelen die zowel fysieke als mentale rust creëren.  

Himalaya Herbals ging met verschillende wetenschappers aan de slag en doet inmiddels jarenlang onderzoek naar de therapeutische voordelen van kruiden. Ze gebruiken meer dan 250 kruiden in hun producten en besteden veel tijd aan het onderzoeken en het testen van de kruiden. De resultaten van hun onderzoeken worden gepubliceerd in medische tijdschriften en vaktijdschriften – op deze manieren combineren ze het beste van kruiden en wetenschap! 

Wellnessproducten voor iedere behoefte 

Een face wash, een tandpasta of een detoxkuur: Himalaya Herbals heeft fijne wellnessproducten voor verschillende behoeftes. Hun verzorgingsproducten zijn gemaakt op natuurlijke basis en bevatten bijzondere planten- en kruidenextracten uit het Himalayagebied. Veel van de producten bevatten daarnaast biologische ingrediënten en zijn vrij van ‘sodium lauryl sulfate’ (SLS), een stofje dat zorgt voor het schuimen van verzorgingsproducten.  

Bij Himalaya staan duurzaamheid en zorg dragen voor de mens, de samenleving en het milieu centraal. De meeste Himalaya-producten zijn dan ook geschikt voor vegetariërs en passen in een veganistische levensstijl.  

Ben je op zoek naar fijne wellnessproducten op een natuurlijke basis met bijzondere planten en kruiden? Bekijk het assortiment aan Himalaya producten en ontdek jouw favoriet!  

  • Bancontact
  • MasterCard
  • Visa
  • AmericanExpress
  • IDeal
  • Instagram
  • Facebook
© 2023 Holland & Barrett N.V. BTW-nummer BE 0455.192.888, Amerikalei 164, 2000 Antwerpen.
+32 9 2822968 | klantenservice@hollandandbarrett.com