Close
daily_supplements

Daily Supplements x Sea Shepherd: samen in strijd tegen overbevissing

25 Jan 2022 • 1 minuten

Daily Supplements maakt vegan voedingssupplementen die jou én onze planeet een handje helpen. Dat laatste doen ze onder andere samen met Sea Shepherd, een organisatie die zich inzet voor het beschermen van het leven in zee. Hoe Daily dat doet en waarom dit zo belangrijk is? Dat lees je hieronder!   

Gezond voor jou, gezond voor de oceanen 

De supplementen van Daily Supplements passen goed binnen een duurzame levensstijl, ze zijn namelijk helemaal vegan. En voor wie zich afvraagt wat er dan in de supplementen zit: 100% plantaardige ingrediënten dus! Zo gebruiken ze korstmos voor vitamine D3 en algen voor omega 3. Want wist jij dat vissen, net als mensen, zelf geen omega 3-vetzuren kunnen aanmaken? Vissen halen deze essentiële vetzuren uit de algen die ze eten. Daily Supplements haalt op haar beurt de omega 3-vetzuren rechtstreeks uit gekweekte algen, direct uit de bron dus! 

En dat is goed nieuws, want dat betekent dat er niet meer gevist hoeft te worden om jou te voorzien van de juiste voedingsstoffen. Zo draagt Daily Supplements haar steentje bij aan het voorkomen van overbevissing en zorgen ze voor supplementen vrij van schadelijke stoffen uit de oceaan, zoals kwik, dioxines of pcb’s. Jij gezond, de zee gezond dus!  

Plantaardige alternatieven  

Martin de Vries, oprichter van Daily Supplements, zet zich al meer dan 10 jaar in om het leegvissen van oceanen te verminderen. “Jaarlijks wordt meer dan 90 miljard kilo vis uit de oceanen gevist voor consumptie, 25% daarvan is bestemd voor de productie van visolie en vismeel. Ook zie je een forse toename in de krillvangst door de toenemende vraag naar omega 3. Als we zo doorgaan, zijn de oceanen in 2050 helemaal leeg,” stelt hij. 

Onder andere door plantaardige alternatieven aan te bieden, gaat Daily Supplements dus de strijd aan om het leven in de oceanen te behouden en te beschermen. Een missie die de organisatie deelt met Sea Shepherd. Sea Shepherd strijdt voor het behoud van onze oceanen en heeft als missie diersoorten en ecosystemen in de oceanen te beschermen en te behouden. 

Dat deze missie ontzettend belangrijk is, benadrukt Geert Vons, directeur van Sea Shepherd Nederland: “De visserij neemt alleen maar toe. Er wordt veel illegaal gevist en de krillindustrie (krill is de belangrijkste voedselbron voor een groot aantal vissoorten, red.) groeit explosief met ernstige gevolgen. Waar wij onze strijd voeren op zee door misstanden aan de kaak te stellen, doet Daily dat via het winkelmandje. Onze missies sluiten nauw op elkaar aan.” 

Hoe kan jij deze missie steunen? 

Wil jij een steentje bijdragen en deze twee organisaties steunen in de strijd tegen overbevissing? Dat kan! De visvrije supplementen van Daily zijn een fijn alternatief voor wie wil overstappen naar een plantaardige versie van omega 3. Seastainable dus, zoals Daily het zelf noemt. En voor elk verkocht product doneert Daily Supplements ook nog eens 5% van de opbrengst aan Sea Shepherd. 

Door te kiezen voor een visvrij supplement zoals die van Daily Supplements, draag jij op jouw beurt een steentje bij. Want zo hoeft er niet gevist te worden voor jouw supplement, wat een positieve invloed op onze oceanen en ons ecosysteem heeft! 

  • Bancontact
  • MasterCard
  • Visa
  • AmericanExpress
  • IDeal
  • Instagram
  • Facebook
© 2023 Holland & Barrett N.V. BTW-nummer BE 0455.192.888, Amerikalei 164, 2000 Antwerpen.
+32 9 2822968 | klantenservice@hollandandbarrett.com